Facebook heeft nu een echte focus op video en heeft vandaag de mogelijkheid geïntroduceerd om looping-video's te maken - wat eigenlijk een GIF is - om te gebruiken als je profielfoto..

"Binnenkort kun je een korte videoclip filmen die wordt afgespeeld voor iedereen die je profiel bezoekt", zei het bedrijf in zijn aankondiging.

Je kunt de video, die ongeveer 7 seconden duurt, via de mobiele Facebook-app nemen.

De video wordt in een stille loop afgespeeld totdat je erop klikt (of tikt) en het feitelijk herinnert ons de bewegende foto's uit de Harry Potter-films.

Maar dat is niet alles

Facebook laat je ook "tijdelijke versie van je profielfoto" toevoegen, die na een bepaalde tijd terugkeert naar je gebruikelijke profielfoto.

Voorbeelden hiervan zijn een tijdelijke afbeelding terwijl u op vakantie bent of een sportteam ondersteunen voor de grote game in het weekend in wat Facebook "een visuele statusupdate" noemt.

De socialemediagigant geeft gebruikers ook betere controle, waardoor je de informatie bovenaan je profielpagina op mobiel kunt aanpassen, inclusief het kiezen van maximaal vijf Featured Photos.

Het heeft ook een nieuw 'Bio'-veld toegevoegd, dat één zin lang is en vergelijkbaar is met het bio-veld op Twitter en Instagram.

Foto's en video's worden ook prominenter op mobiele apparaten weergegeven, waarbij profielfoto's worden gecentreerd en groter worden gemaakt, en foto's en vrienden ook bovenaan de profielen worden geplaatst.

Facebook zegt dat de nieuwe functies beschikbaar zullen zijn voor een kleine groep iPhone-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Californië, en binnenkort beschikbaar zullen zijn voor meer gebruikers.

  • Nieuwe Star Wars 360-graden video is een van de eerste op Facebook