Als je tv-programma's hebt bekeken op Facebook, zal dit binnenkort helpen bij het bepalen van de tv-kijkcijfers van Nielsen.

Facebook is klaar om uw berichten en gesprekken over tv-programma's op het sociale mediaplatform, openbaar of privé, te delen met Nielsen.

Als je je zorgen maakt over je privacy, verzekert Nielsen gebruikers ervan dat de informatie die Facebook overdraagt ​​volledig anoniem is.

"Facebook levert rechtstreeks aan Nielsen het verzamelde en anonieme programmagebetrokken gesprek op Facebook, inclusief berichten die worden gedeeld met vrienden, familie en publiek, met respect voor en in volledige overeenstemming met de privacy van consumenten," zei Nielsen in zijn aankondiging.

Het is niet helemaal duidelijk of dit privégesprekken via Facebook Messenger omvat, hoewel het lijkt alsof het alleen Facebook-berichten zal bevatten. Hoe dan ook, we nemen contact op met Facebook en Nielsen om dit te verduidelijken.

Sociale beoordelingen

Nielsen heeft Twitter al meer dan twee jaar gevolgd, rekening houdend met vermeldingen van shows en hoeveel Twitter-gebruikers tweets bekijken met de vermeldingen.

Met de integratie van Facebook is Instagram de volgende in de rij om te worden geïntegreerd, hoewel het interessant zal zijn om te zien hoe Instagram-berichten worden gemeten.

Nielsen zegt dat het huidige Social Content Ratings-programma "programmagerelateerde conversatie meet voor elke sociale netwerkdienst gevolgd en bruto totalen over sociale netwerken."

Dit omvat 'social media-auteurschap (bijvoorbeeld posts, wweets), betrokkenheid (bijvoorbeeld reacties, vind-ik-leuks, antwoorden, Retweets, shares), bereik (doelgroep en vertoningen) en demografische gegevens (leeftijd en geslacht) zoals beschikbaar.'

  • De beste tv-programma's die je nu kunt bekijken