Update: Facebook heeft nu bevestigd dat een Android- en een desktopversie uiteindelijk zal worden vrijgegeven, maar er is nog geen tijdpad.

Facebook heeft een nieuwe manier aangekondigd om uw nummer 1-jams op uw iPhone vandaag te delen in de vorm van muziekverhalen. Met de nieuwe functie, gebouwd voor de iOS Facebook-applicatie, kun je liedjes en artiesten in je nieuwsfeed plaatsen met een toegevoegde preview-functie en snelkoppelingen om muziek te kopen of te streamen.

"Mensen komen meer te weten over [muziek], zowel van artiesten als vrienden, en ze delen hun ontdekkingen graag", zei directeur van product Michael Cerda in een verklaring. "Vandaag maken we een betere muziekdetectie en delen op Facebook mogelijk."

Eenmaal geïmplementeerd, laat Music Stories Facebook-gebruikers een voorbeeld van 30 seconden streamen van een nummer dat is gepost van Spotify, iTunes of Apple Music. Van daaruit kan een nummer volledig worden gekocht of gestreamd, afhankelijk van de service die de muziek levert, zonder de News Feed te verlaten.

Facebook heeft plannen om Music Stories uit te breiden naar andere platforms, waaronder Android. Echter, Apple Music en iTunes-functionaliteit zullen vrijwel zeker afwezig zijn in die versies. Er is ook sprake van uitbreiding naar andere muziekdiensten, maar op dit moment zijn nog geen specifieke details bekend.

Dit nieuws komt een dag nadat een gerucht opdook dat Facebook binnenkort zijn stand-alone nieuws-app lanceerde, wat aangeeft dat er vooruitgang is geboekt in het plan van de socialemediagigant om een ​​one-stop-shop te worden voor online consumptie. Onbelemmerde toegang tot muziek was ook een belangrijk element bij Google's recente debuut van YouTube Red, waarmee gebruikers op de achtergrond deuntjes kunnen streamen via een keuze aan reclamevrije video's of een inbegrepen abonnement op Google Play Music.

  • Ons oordeel over de Apple Watch