Zelden betekent een Servicevoorwaardenupdate goede dingen voor gewone mensen tegenwoordig, en dat is het geval met Google's nieuwste ToS-vernieuwing, die in werking treedt vanaf 11 november.

Het is dan dat u mogelijk uw naam, Google-profielfoto en activiteit zoals + 1's begint te zien en dat reacties verschijnen in advertenties, volgens Google. Volgens de New York Times, die als eerste rapporteerde over de ToS-update, zal geld tussen Google en adverteerders van eigenaar veranderen voor het gebruik van aanbevelingen van gebruikers..

De bedrieglijk-kumbaya-term 'aanbevelingen uit uw kringen' beschrijft aanbevelingen die Google-gebruikers doen en die in advertenties worden weergegeven. Ze bevatten acties zoals het beoordelen van een nummer op Google Play, het toevoegen van een nummer aan een bakkerij of het schrijven van een recensie.

Gebruikers van 18 jaar of ouder kunnen advertenties weergeven, terwijl de set voor kinderen jonger dan 18 alleen aanbevelingen van anderen van anderen ontvangt, niet in hen wordt weergegeven.

Bedankt, dame, ik weet het niet

Adverteerder boon

Google zei dat gedeelde aanbevelingen een manier zijn om meer relevante aanbevelingen te geven en te krijgen - bent u eerder geneigd om een ​​opmerking over die bakkerij van uw vriend te vertrouwen dan een onbekende??

Natuurlijk is dit ook precies waarom adverteerders zich aangetrokken voelen tot het opnemen van namen, foto's en activiteiten van gebruikers in hun advertenties. Zoals de Times het verwoordde, is het net als mond-tot-mondmarketing op een bredere, op internet gebaseerde schaal.

Het is niet helemaal duidelijk welke advertenties met aanbevelingen uit uw kringen er nog zullen uitzien of hoe merken zullen kiezen of ze aanbevelingen uit uw kringen willen opnemen, maar meer informatie zal aan het licht komen wanneer het nieuwe beleid van kracht wordt volgende maand.

Hoe het uit te schakelen

Mocht het idee om in een advertentie te verschijnen zonder compensatie u stoort, dan hebt u enkele mogelijkheden om u af te melden.

Als je het al hebt gemaakt zodat je + 1's niet in advertenties worden weergegeven, ben je duidelijk. Google zei dat het je instelling zal respecteren.

Als je dit nog niet hebt gedaan en wilt, log dan in op je Google-account. Ga vervolgens naar de instellingenpagina Gedeelde aanbevelingen (dit wordt niet weergegeven als u geen Google+ account heeft - Google vraagt ​​u om uw account bij te werken, zodat u er een kunt maken)..

Scrol naar de onderkant van de instellingenpagina voor gedeelde aanbevelingen en verwijder het vinkje uit het selectievakje naast de zin: "Op basis van mijn activiteit kan Google mijn naam en profielfoto weergeven in aanbevelingen uit mijn kringen die in advertenties worden weergegeven." Klik op Opslaan.

Verwijder het vinkje uit dit selectievakje om afstand te houden van gedeelde aanbevelingen.

Het is belangrijk om te weten dat het vinkje bij het vakje voor gedeelde aanbevelingen alleen van toepassing is op acties die Google weergeeft met advertenties. Uw naam en foto verschijnen nog steeds in zaken als aanbevelingen voor gedeelde muziek in de Play Store.

Als u wilt beperken hoeveel activiteit buiten advertenties wordt weergegeven, kunt u de activiteit verwijderen (waardoor uw activiteit zinloos is dan niet, Google?) Of de zichtbaarheidsinstellingen wijzigen.

  • Google Nexus 5 en Android 4.4 KitKat debuut volgende week? Dat is het woord op internet.