Als uw bank nooit tweede-keurige identiteitscontroles uitvoert, kan iedereen die uw bankpas heeft opgepakt, deze aan de bankmedewerker overhandigen en weglopen met al het geld dat u in contanten heeft..

Maar dat gebeurt niet, omdat banken weten dat iemand met uw kaart in bezit is, is niet per se gemachtigd om het te gebruiken, en vaak moet men door veel meer hoepels springen om een ​​transactie verwerkt te krijgen.

U neemt uw identiteitskaart mee, verifieert uw geboortedatum en beantwoordt andere vragen, en voert uw pincode voor een goede dosis in een terminal in. Het peloton CCTV-camera's dat overal in het gebouw hangt, zal ook je gezicht en de rest van iedereen vangen als een psychologisch afschrikmiddel tegen onheil.

Als het echter om cryptocurrencies gaat, is het een heel ander balspel. De meeste mensen handelen niet via een bank, dat is bijna het hele punt van decentralisatie. Dientengevolge worden individuen zelf verantwoordelijk voor het implementeren van beveiliging, specifiek door hun selectie van cryptocurrency-portefeuilles.

Tot het uiterste gaan met portemonnee-beveiliging is niet gek

Er zou eigenlijk geen groot verschil moeten zijn tussen het beveiligen van cryptocurrencies en traditioneel geld. In essentie gaan beide over het beheren van informatie die geschikt wordt geacht voor het verifiëren van onze identiteit. Maar voor de Bitcoin-blockchain is het eigendom van uw cryptocurrencies uitsluitend verbonden aan het bezit van de privésleutels van uw portemonnee. Om een ​​analogie te tekenen, zou identiteitsbeheer net zo robuust zijn als in het hierboven beschreven scenario, waar de verificatie stopt bij u gewoon een kaarthouder zijn - gewoon de privésleutel bezitten die is opgeslagen in uw crypto-portemonnee.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom mensen er alles aan doen om hun cryptocurrency-munten te beveiligen met hardwareportefeuilles op een manier die niemand ooit denkt nodig te zijn met hun betaalpassen of ATM-pincodes. Zonder een bank om de gevolgen van het verlies van onze privésleutels te beheren, maken mensen zich zorgen over de beveiliging van portefeuilles. Het handhaven van de checks and balances die de toegang tot uw cryptobehoeften beveiligen, wordt nu uitgevoerd door uw portemonnee.

Is er een beste optie voor het opslaan van cryptocurrency?

Dus hoe moet men gaan over het evalueren van de beveiliging van portefeuilles? De imperfectie van de “digitaal geld” de metafoor wordt beter begrepen, maar dat geldt ook voor het falen van de “portemonnee” vergelijking - wanneer u uw crypto-portemonnee verliest, verliest u uw cryptomunten niet. Dat komt omdat een crypto-portemonnee geen munten opslaat, maar je privésleutels herbergt. Daarom maakt de fysieke beveiliging van de portefeuille niet zoveel uit als of de sleutel veilig en op afstand kan worden hersteld in geval van fysieke vernietiging.

Het belangrijkste is echter hoe hack-proof de portemonnee is tegen kwaadwillende en ongeautoriseerde toegang. Een beveiligde portemonnee moet kunnen voorkomen dat uw persoonlijke sleutels op elk moment worden gelekt, vooral tijdens een transactie. De beste situatie zou zijn dat zelfs als de portefeuille zou worden gestolen, de privésleutels door codering zouden moeten worden beschermd.

Heet of koud of ... allebei?

Portefeuilles hebben verschillende risico's op lekken van deze sleutels, vaak op basis van de mate van belangrijke blootstelling aan internet. Als je je voorstelt dat het web een hete bron van kwaadaardige bedreigingen is, permanent “koude opslag” of het loskoppelen van sleutels lijkt de gouden standaard. Helaas is het niet goed om ons te richten op een stijve dichotomie tussen veilig + ongemak (koud) en minder veilig + handig (heet).

Onder deze strikte “heet” en “koude” categorieën, trekken we onze strategielijnen mee met hoeveel waarde we bereid zijn onbeveiligd te laten om praktisch gebruik van onze munten te behouden.

De populaire aanbeveling is dat mensen hun cryptocurrency-posities segmenteren in verschillende emmers met waarde om warme / koude portefeuilles in combinatie te gebruiken: online of software-hot-portefeuilles voor kleine hoeveelheden cryptocurrency die worden gebruikt bij dagelijkse uitgaven, koude hardwareportefeuilles voor besparingen en papieren portefeuilles die je zou kunnen opsluiten in een echte, fysieke beveiligingskluis bij een bank, die bijna als een vast stortingsrekening functioneert.

Deze gedistribueerde oplossing is echter geen ideale situatie voor het beheer van uw munten, omdat de kloof in het gemak tussen een warme portefeuille en een koude portefeuille zo groot is - en we weten dat de strijd tussen veiligheid en gemak er een is waarin gemak vaak wint.

Mensen slaan sowieso waarschijnlijk een aanzienlijke waarde op van cryptocurrency in hun hete portemonnee, gezien hoe lastig het is om te proberen transacties met een USB uit te voeren - de vormfactor van typische koude hardware-wallets is tegenwoordig de norm.

Vergeet de labels, maak plaats voor innovatie

Kijkend naar de populariteit van hardware-wallets en veelbelovende pogingen om het betalingsgemak te verbeteren, zal de trend waarschijnlijk leiden tot meer authenticatie en connectiviteitsverbeteringen voor hardwareportefeuilles om de populaire standaard te worden in massale acceptatie van blockchain-enabled betalingen.

Ledger, want iemand speelt met het idee van hardware- naar hardwaretransacties en anderen integreren NFC- en Bluetooth-connectiviteit om gebruik te maken van betaalterminals die al bekend zijn in de winkelruimte.

Met hardwareportefeuilles kunt u ook een verfijnde scheiding bereiken tussen de authenticatie van apparaattoegang en de authenticatie van betaling. Hierdoor blijft de anonimiteit van de transactie behouden terwijl verbeteringen in de identiteitsverificatiemogelijkheden van hardware-wallets worden toegestaan, met name gebruikmakend van technologieën die bekend zijn bij mobiel bankieren, zoals OTP (eenmalig wachtwoord) of zelfs biometrische integraties.

De kritieke keuze zal daarom niet langer liggen tussen warme en koude portefeuilles, maar of hardware-wallets tegelijkertijd het sleutelgeheim kunnen versterken en tegelijkertijd een betere connectiviteit kunnen garanderen-vergeet de warme en koude labels, waar we naar moeten streven is lekvrije hyperconnectiviteit.

Binnen de cryptocurrency-omgeving blijft het gebied met de grootste kwetsbaarheid het beheer van gebruikerssleutel en daarom zijn portefeuilles momenteel de zwakste schakel. Hoewel mensen voor nu tevreden kunnen zijn met het gebruik van meerdere wallets als een gedistribueerde oplossing voor het beveiligen van hun valuta, zullen cryptocurrency-opslagopties snel moeten innoveren om de toenemende acceptatie van blockchain-enabled transacties te ondersteunen..

Nu gedecentraliseerde ecosystemen van handel, communicatie en investeringen beginnen te wortelen, kunnen we niet verblind zijn door de nieuwheid van verandering, zonder de uitdaging te overwegen die veiligheid met zich meebrengt voor de levensvatbaarheid ervan. Het herkennen van de belangrijke rol die portefeuilles spelen in deze opkomende toekomst kan ons helpen te zien waar versnelde inspanningen hard nodig zijn - zowel waarborgen als connectiviteit.

Kaiying Fu is Communications Manager bij Penta Security Systems Inc. Een bedrijf dat zich richt op informatiebeveiliging, met hoofdkantoor in Seoul, Zuid-Korea

  • We hebben ook de beste Bitcoin-portefeuilles gemarkeerd