Uw computer kan cryptocurrencies oogsten zonder uw toestemming, dankzij een groot aantal populaire websites die naar verluidt zijn geïnfecteerd met malware die de computers van bezoekers gebruikt voor het mijnen van cryptocurrencies.

Volgens een BBC-rapport vond een scan van enkele van de meest populaire websites op het web dat honderden schadelijke code voor mijnen bevatten.

Lees meer: ​​CyberLink Power2Go 12

Mijnbouw cryptocurrencies vereisen veel rekenkracht; in plaats van één centrale computer die de uitgaven van cryptocurrencies controleert, zijn ze afhankelijk van een groot aantal computers die de complexe berekeningen uitvoeren om het bestedingspad van de valuta vast te stellen.

Voor de gemiddelde 'mijnwerker' betaalt een investering in een computer met een groter aantal GPU's dividenden, omdat het uitvoeren van de berekening hen beloont met een bedrag van de valuta in ruil voor het gebruik van hun computer.

Het zware werk uitbesteden

Voor sommigen is het echter logisch om het zware werk uit te besteden aan andere computers. Dit is waar mijnsoftware binnenkomt. Er zijn volkomen legitieme stukjes software zoals die zijn gemaakt door bedrijf Coinhive, die bedrijven kunnen installeren op hun websites die de computervereisten uitbesteden aan de computer van degenen die de site bezoeken..

Als gebruikers worden geïnformeerd dat dit gebeurt, kan dit mogelijk een nieuwe alternatieve inkomstenstroom voor websites zijn, mogelijk om advertenties te vervangen of aan te vullen. Het probleem zit in het niet informeren van gebruikers.

In de afgelopen tijd zijn er verhalen geweest over gebruikers van The Pirate Bay en Showtime die meer dan normaal GPU-gebruik van hun computers melden, en het blijkt mijnsoftware te zijn die op de sites draait.

Hoewel dit voor websites vanzelfsprekend lijkt om hun gebruikers op de hoogte te houden, wordt het ingewikkelder wanneer websites niet weten dat ze de software gebruiken. Vanwege de enigszins schaduwrijke aard van The Pirate Bay, kun je gemakkelijk aannemen dat het wist dat de software actief was, maar dat Showtime mogelijk is gehackt.

Stappen zetten

Toen de BBC contact opnam met de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde websites waarvan werd vastgesteld dat ze het mijnenscript draaiden, antwoordden velen dat ze niet wisten wie het aan de site had toegevoegd.

Toen Coinhive werd gevraagd over heimelijk gebruik van de code, reageerde het: “We hadden een paar vroege gebruikers die het script implementeerden op sites die ze eerder hadden gehackt, zonder dat de eigenaar van de site het wist ", zei het in een bericht aan de BBC." We hebben een aantal van deze accounts verbannen en zullen dit blijven doen wanneer we meer te weten komen over dergelijke gevallen.”

Als u denkt dat uw computer mogelijk wordt beïnvloed door een van deze mijnscripts, is een snelle oplossing om een ​​advertentieblokker te gebruiken, maar als u een robuustere beveiliging voor uw computer wilt, moet u zorgen voor een goed antiviruspakket.

  • De beste Black Friday-deals 2017: hoe u dit jaar de beste UK-deals kunt krijgen