In San Diego, Californië, 70% van de tijd dat een verkeerslicht uitgaat, weten stadsambtenaren alleen maar omdat iemand inbelt om dit te melden. Geloof het of niet, die statistiek is niet ongebruikelijk. En toch, in de stad Groningen, Nederland, hebben sommige verkeerslichten sensoren die kunnen detecteren wanneer het regent of sneeuwt, en zullen vaker fietsers ontvangen wanneer ze dat doen.

Steden zijn een zeef voor gegevens, maar de meeste informatie vloeit door de gaten. Veel bussystemen vertellen je wanneer de volgende bus eraan komt, maar hoeveel vertellen je als er een extra zitplaats of ruimte is voor je fiets?

"Smart City" is een van de nieuwste grote modekreten, maar het is een uitdrukking die zo'n wirwar aan ideeën oproept dat het niet eenvoudig is om één enkele definitie te vinden. Misschien is de beste interpretatie dit: een slimme stad is er een die bewust is ontworpen, met behulp van technologie, om de efficiëntie te vergroten.

Of het nu gaat om waterbeheer, energiebesparing, afvalbeheer of iets zo spannend als afvalverwijdering, er zijn mogelijkheden om van deze dingen gegevensgestuurde systemen te maken. Natuurlijk is het voor stedenbouwkundigen eenvoudig om een ​​paar flitsende ideeën uit te rollen (of cynischer, voor technologiebedrijven van derden om deze ideeën voor eigen gewin te pushen), maar echte slimme steden lossen problemen op.

De aquaducten gebouwd in het Romeinse rijk, die 2.300 jaar later blijven staan, waren op zichzelf een voorbeeld van slimme stadstechnologie van die tijd. Ontworpen met vindingrijkheid en enorme ambitie, brachten deze constructies, die water van buitenaf in de stad leverden, op grote schaal grotere efficiëntie en agrarische voordelen teweeg..

Spring naar 2015 Saipan, een van de Noordelijke Marianen in de Stille Oceaan, en Qualcomm bouwt een modern equivalent, gebruikmakend van connectiviteit om meer water te leveren aan burgers. "Vijftig procent van het water gaat verloren tussen de bron en de kraan, en een van de grootste kansen is om te begrijpen waar dat verlies in de pijplijn zit", zegt Qualcomm, vicevoorzitter van Global Market Development, Kiva Allgood..

"Je kunt sensoren en mobiele technologie gebruiken om uit te vinden waar de lekken zich voordoen." Vóór het nieuwe systeem kon de gemiddelde persoon in Saipan zijn water twee uur per dag aanzetten. Nu kunnen ze het vier uur aan hebben en Qualcomm is op zoek om de technologie naar andere plaatsen te brengen.

Hoe definieer je stadsintelligentie?

Een stad 'slim' maken, is niet een kwestie van een switch overslaan of een geheime blauwdruk uithalen. Steden zullen allemaal in de loop van de tijd evolueren en ze zullen anders evolueren; geen twee steden zullen precies dezelfde behoeften hebben.

Maar de voordelen zullen vaak beide kanten op gaan. Neem het ondergrondse treinsysteem van Londen: voordat het naar het Oyster-kaartsysteem ging, accepteerde Transport for London contante betalingen, wat een last van de kosten opleverde. Die kosten waren lager na de overstap, terwijl transportbedrijven informatie van Oyster-kaarten kregen over de manier waarop mensen door het systeem vlogen - waardoor ze deze konden verbeteren.

Nu bieden NFC contactloze betalingen en wifi in de Londense metro de potentie om nog een laag rendement te genereren door een beter begrip van de manier waarop mensen het systeem gebruiken. Met name de wifi kan worden gebruikt om beter te begrijpen hoe mensen binnen de stations zelf bewegen, wat zou kunnen bijdragen aan het verbeteren van het stationsontwerp en de veiligheid. Dit alles draagt ​​ertoe bij Londen slimmer te maken, maar de bevolking van de stad zal naar verwachting in de komende 15 tot 20 jaar met ongeveer 1,2 miljoen mensen groeien en er moet nog veel meer worden gedaan.

Over de hele wereld stijgt de stedelijke bevolking. Yinchuan, China, organiseerde onlangs een top voor slimme stadsexperts die samenkwamen om hun ideeën voor slimme steden van de toekomst te delen. Het was ook gedeeltelijk om de lancering te vieren van het Smart City Innovation Center van Yinchuan, het resultaat van een samenwerking tussen ZTE, TM Forum en de stad Yinchuan..

In het Smart City Innovation Center van Yinchuan

Het centrum is een one-stop-shop voor burgers, waarbij gebruik wordt gemaakt van gedeelde gegevens om een ​​reeks diensten te leveren. Tegen de tijd dat ze vertrokken, had een bezoeker toegang kunnen krijgen tot een groot aantal diensten, waaronder gezondheidszorg, bankieren, nutbeheer en zelfs het opzetten van een bedrijf..

Het klinkt misschien niet al te "slim" in vergelijking met intelligente verkeerslichten, maar het vertegenwoordigt een grotere drive naar een meer data-gedreven, efficiënte stad. In feite heeft de hele top laten zien dat stadsplanners over de hele wereld zorgvuldiger nadenken over manieren om hun steden slimmer te maken en rekening te houden met de stijgende urbanisatie..

Virtuele assistenten in het Smart City Innovation Centre van Yinchuan

Knoeien met de infrastructuur

Toen Eric Garcetti werd verkozen tot burgemeester van Los Angeles, Californië, was zijn derde uitvoerende richtlijn om stadsgegevens openbaar te maken. Het beschikbaar stellen van deze onbewerkte gegevens heeft niet alleen betekend dat de lokale overheid meer verantwoordelijk is geworden, het is ook toegestaan ​​dat bedrijven de informatie gebruiken en gebruiken ten behoeve van de burgers, wat een cultuur van gegevensuitwisseling tussen de publieke en private sector bevordert..

Misschien is een van de beste voorbeelden van LA's initiatief voor het delen van gegevens de samenwerking tussen de stad en Waze. De verkeersshare-app levert up-to-date informatie over alles van hit-en-runs tot gevaren voor de weg. De gegevensuitwisseling is goed voor zowel de gebruikers, die hun route beter kunnen voorbereiden, als de stad, die realtime verkeersinformatie en door de gebruiker ingediende rapporten ontvangt.

Het is duidelijk dat vervoer een belangrijk terrein is om steden slimmer te maken in termen van efficiëntie en menselijke kosten. In feite is 'Vision Zero' een voorstel dat verkeerssystemen op een dag helemaal geen doden zullen maken en dat het slimmer zal zijn om steden slimmer te maken..

"Je hebt plotseling deze set van digitale technologieën om ons te laten begrijpen waar ongelukken gebeuren, laat mensen weten hoe ze om hen heen moeten rijden", vertelt Peter Marx, Chief Technology Officer van de stad Los Angeles. 'New York City heeft heel beroemd laten zien dat oudere mannen die linksaf draaiden de grootste oorzaak van ongelukken waren.Je kunt dan beginnen te werken aan de fysieke infrastructuur.We begonnen app-ontwikkelaars [over de statistiek] te vertellen zodat ze mensen konden vertellen om voorzichtiger te zijn. "

In veel steden, inclusief Londen, maakt de lay-out van de stad het moeilijk om de wegen te vergroten. "Stel je voor dat je elke straat in Londen verruimt", zegt Marx. "Er zou wat terugslag zijn, maar er is een digitale overlay op de fysieke ruimte die de hele stad veel beter beheersbaar maakt.We hebben veel ruimte op straat, maar we hebben niet de mogelijkheid om het autoverkeer effectief te beheren."

Neem Bristol, de op zes na meest verstopte stad van het Verenigd Koninkrijk, volgens TomTom-gegevens. Het gemeentebestuur heeft onlangs aangekondigd dat een arena van 12,00 mensen zonder parkeergarage zou worden gebouwd. "Dat is echt een peulenschil, maar het is een opzettelijke verpest van [de burgemeester]," zegt Paul Wilson, Managing Director van Bristol is Open. "Hij heeft ons de taak gegeven om manieren te vinden om slim te parkeren, dus gebruik je de parking die al bestaat, maar efficiënter."

Het oplossen van stadsparkeren is een uitdaging en een half, maar er zijn een aantal interessante ideeën die al worden opgeworpen. Dit jaar won student Amir Ehsani Zonouz van de Universiteit van Massachusetts een ontwerpwedstrijd voor het voorstellen van het gebruik van kleine quadcopters om mensen te helpen gratis parkeerplaatsen te vinden, de kortste route naar de plek te bepalen en de bestuurder naar de bestemming te begeleiden.