Bijwerken: Volgens Google is de bug vastgesteld en zal er een fix beschikbaar zijn voor Android-telefoons via een Play Store-update. Het probleem in kwestie ligt in de Cast-software op Android-telefoons, waarvan gemeld is dat ze grote datapakketten verzenden die kunnen leiden tot een vertraging van de wifi-prestaties.

Totdat de update komt, stelt Google voor om je telefoon opnieuw op te starten en ervoor te zorgen dat de firmware van je router actueel is.

Het originele artikel volgt hieronder.

Als u recent wifi-uitval en lage snelheden op uw thuisnetwerk ervaart, is het mogelijk dat bepaalde Google-apparaten de schuld hebben van verschillende gebruikers in het Helpforum van Google Home, zoals gerapporteerd door de Android-politie.

Een anonieme gebruiker in het forum begon een discussie nadat hij had opgemerkt dat hun wifi-netwerk was begonnen met alarmerende frequentie te vervallen bij thuiskomst met een Android-apparaat. Als een experiment heeft de gebruiker zijn Google Cast-apparaten losgekoppeld van het netwerk, waaronder een Android-toestel, meerdere Chromecasts en Google Home Mini-eenheden. Het resultaat? Een stabiel netwerk dat sindsdien geen uitval of problemen heeft gehad.

Na online onderzoek te hebben gedaan, zag de gebruiker verschillende andere berichten van mensen met vergelijkbare problemen, allemaal rond dezelfde periode (december 2017). Het probleem werd gemeld op de forums van verschillende routerfabrikanten, waarbij een vertegenwoordiger van de routermaker TP-Link werd teruggestuurd met een verklaring.

  • Beste draadloze routers 2018: de beste routers voor uw thuisnetwerk

"Uit wat we tot nu toe hebben verzameld, lijkt het probleem gerelateerd te zijn aan een aantal recente releases van Android OS en Google Apps", zei de vertegenwoordiger en legde verder uit dat het "probleem voortkomt uit deze apparaten" “Gegoten” functie, die multicast-ontdekkingspakketten van MDNS verzendt om een ​​live verbinding met Google-producten zoals Google Home te behouden. "

Normaal gesproken zou dit gebeuren met tussenpozen van 20 seconden, maar de technici van TP-Link ontdekten dat "de apparaten soms een groot aantal van deze pakketten in korte tijd op een zeer hoge snelheid uitzenden", soms meer dan "100.000" pakketjes". Met andere woorden, apparaten zoals Chromecast en Google Home zijn in principe DDoSing uw router met meer verzoeken dan het aankan.

Gelukkig is het probleem nu bekend, waarbij sommige routerfabrikanten al instructies geven over het terugdraaien op eerdere versies van hun firmware die bescherming bieden tegen het probleem. Linksys heeft echter al een nieuw WLAN-stuurprogramma ingebouwd waarmee een probleem kan worden opgelost dat is ontdekt waarbij Android-apparaten die in en uit de slaapstand komen, het draadloze netwerk zouden laten crashen. "

Als u nog steeds problemen ondervindt, raden we u aan uw Google-apparaten los te koppelen van uw wifi-netwerk om te kijken of het probleem daarmee is opgelost. Zo niet, dan kan het probleem ergens anders liggen.

  • Hoe aangepaste firmware op uw router te installeren