Neurowetenschappers van de University of California hebben ontdekt dat onze hersenen ons tijdens rustige momenten voorbereiden op een sociale band met andere mensen.

In experimenten toonden de onderzoekers mensen foto's met bijschriften tijdens het volgen van hun hersenactiviteit. In één reeks foto's beschreven de bijschriften de mentale toestand van de afgebeelde persoon, terwijl de bijschriften van de andere set de afbeelding slechts beschreven. Een derde set toonde het nummer van de foto in combinatie met een wiskundige vergelijking.

Deelnemers werd vervolgens gevraagd om te beoordelen of de bijschriften uitgedrukt wat de afbeeldingen toonden. Het blijkt dat dezelfde delen van de hersenen (de dorsomediale prefrontale cortex) oplichten tijdens de openingen tussen de foto's als toen de mentale toestandsonderschriften werden getoond, maar inactief werden toen de vergelijkingen en beschrijvingen werden weergegeven.

Down time

"Het brein heeft een belangrijk systeem dat er vatbaar voor is om ons klaar te maken om sociaal te zijn in onze vrije momenten," zei Matthew Lieberman, een UCLA professor in psychologie en van psychiatrie en biobehavioral wetenschappen. "Het sociale karakter van onze hersenen is biologisch gebaseerd."

Hij voegde eraan toe: "Het maakt ons klaar om de wereld sociaal te zien in termen van de gedachten, gevoelens en doelen van andere mensen." Dat geeft aan dat het belangrijk is, het brein schakelt niet alleen systemen in, we lopen rond met onze hersenen die proberen te resetten. zelf om te beginnen denken aan andere geesten. "

Dat is volgens de auteurs de reden waarom we Facebook graag lezen tijdens downtime - het brein mag doen waarvoor het is geprogrammeerd. Lieberman zei: "Als ik even pauze wil nemen van het werk, is het hersennetwerk dat aan de gang is, hetzelfde netwerk dat we gebruiken wanneer we door onze Facebook-tijdlijn kijken en zien wat onze vrienden van plan zijn."

De studieresultaten werden gepubliceerd in het Journal of Cognitive Neuroscience.