Als je een van de Radeon RX 480 grafische kaarten van AMD hebt opgepikt met 4 GB aan videogeheugen, bestaat de kans dat je die RAM verdubbelt met een relatief eenvoudige tweak.

Dus wat is het verhaal hier? Blijkbaar hebben sommige RX 480-modellen met 4GB in fysieke termen 8GB geheugen aan boord en zijn eenvoudig beperkt gebleven tot de helft - een beperking die kan worden omzeild door simpelweg te knipperen met het BIOS van de 8GB-smaak.

Houd er echter rekening mee dat naar verluidt het slechts enkele kaarten zijn die deze potentiële gunst bieden. En u moet absoluut controleren of uw RX 480 de volledige 8 GB heeft voordat deze knippert, want als dat niet het geval is, gaat u uw kostbare grafische kaart torpederen. Zorg ervoor dat je kijkt voordat je springt, met andere woorden ...

Leveringsproblemen?

Waarom verzendt AMD 4GB-kaarten die eigenlijk 8GB RAM aan boord hebben? Speculatie is op dat punt wijdverbreid, maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat het iets te maken heeft met bevoorradingsproblemen in het geval van de voormalige.

En als dat waar is, zullen deze extra-geheugen-dragende varianten waarschijnlijk niet lang bestaan.

Meer cynische types hebben een soort van marketingstunt gesuggereerd om de verkoop van RX 480-kaarten te stimuleren, met mensen die denken aan het kopen van een 4 GB-model dat waarschijnlijk uit gaat en de aankoop doet in de hoop dat ze een van deze 8 GB edelstenen krijgen. In ieder geval kunt u wel of geen geluk hebben.

We waren onder de indruk van de Radeon RX 480 in onze recente recensie en merkten op dat deze een uitzonderlijke Full HD-prestatie biedt voor het geld, en dat het inderdaad de taak is om ook 1440p gaming te spelen.

  • Bekijk ook: De 10 beste grafische kaarten ter wereld