Als je altijd al het gevoel had gehad dat Twitter meer nodig had op het gebied van stembesturing en reactie, goed nieuws: het platform heeft zijn eigen Amazon Alexa-vaardigheid aangekondigd, wat betekent dat de app voor digitale assistent trends, tweets, meldingen en meer kan lezen voor u.

Alexa verscheen oorspronkelijk op de Amazon Echo, maar begint zich te verspreiden naar meer platforms en apparaten, waaronder de nieuwste set tablets van de online retailgigant. Als je thuis een echo hebt, hoef je geen vinger op te tillen om erachter te komen wie jou heeft geïnterviewd.

Hoewel Twitter geen volledige lijst met opdrachten heeft gepubliceerd, lijken ze vrij eenvoudig: "Alexa, vraag Twitter of iemand mij heeft geretweet?" en "Alexa, vraag Twitter voor mijn vermeldingen?" zijn twee van de ingangen die voor u beschikbaar zijn.

Spreek aan de achterkant

Je kunt ook trends op Twitter als geheel of voor een specifiek gebied opzoeken en de nieuwste tweets uit je tijdlijn krijgen door 'Alexa te zeggen, Twitter te vragen wat er aan de hand is'? Het lijkt er niet op dat je nog wel tweets door je Echo kunt sturen.

Degenen onder u buiten de VS zouden binnenkort Echo-luidsprekers in handen kunnen krijgen, omdat Amazon wordt verwacht de Britse beschikbaarheid op 14 september aan te kondigen tijdens een speciaal persevenement in Londen. Wanneer het opduikt, zal er een nieuw Alexa-vaardigheidsaanbod zijn.

Eerder dit jaar kondigde Amazon aan dat er meer dan 1.000 vaardigheden (sets van stemcommando's) beschikbaar zijn via Alexa, hoewel hun kwaliteit varieert: je kunt je Echo gebruiken om alles te doen, van de weersvoorspelling tot een Uber.

  • Amazon neemt de Cortana van Microsoft over met Alexa stemassistent voor pc's

Onze bespreking van de nieuwe Galaxy Note 7: