Vrouwen tussen 18-34 jaar, en zogenaamde 'silver surfers' - dat wil zeggen gebruikers van 55 jaar en ouder - zijn de meest dominante groep online in het Verenigd Koninkrijk, volgens twee afzonderlijke rapporten.

Vrouwen in de leeftijdscategorie 18-34 jaar nemen bijna een op de vijf (18 procent) Britten online, meldt onderzoek van Nielsen / NetRatings. Ze spenderen ook de meeste tijd online, besteden 27 procent meer tijd aan de voorkant van de computer in vergelijking met mannen in dezelfde leeftijdscategorie.

Ondertussen, de 55-jarige leeftijd goed voor 22 procent van de Britse bezoeken aan alle categorieën van websites in de vier weken tot 12 mei, internet monitoring bedrijf Hitwise gezegd. Dit aantal is sinds 2005 met 54 procent gestegen en sinds vorig jaar met 40 procent.

Zilveren surfers zijn van plan om 35-44-jarigen in te nemen als de demografische leeftijdsgroep met de grootste vertegenwoordiging online, volgens Hitwise.

Mannen vs vrouwen

"Als je de vraag stelt 'wie de meeste tijd op de computer doorbrengt', beantwoorden de meeste mensen nog steeds 'mannen'," zei Alex Burmaster, een analist bij Nielsen / NetRatings.

"Dit vertegenwoordigt een seismische verschuiving van de vroege dagen dat internet het domein was van de techno-geek."

Het feit dat nieuwe groepen opkomen is de beste illustratie van hoe mainstream het internet nu is geworden, aldus Burmaster.

Vrouwen in de leeftijdscategorie 18-34 zijn voornamelijk op websites die zich toeleggen op mode, familie en lifestyle. De zilveren surfers bezochten voornamelijk zoekmachines, reis-, nieuws- en mediawebsites.