Ooit screenshot van iemands Instagram-verhaal om naar een vriend te sturen? Misschien wil je daar binnenkort mee stoppen, want het sociale netwerk brengt meldingen in wanneer je verhaal is gekraakt.

Instagram bevestigde dat de nieuwe functie werd getest door TechCrunch nadat een aantal gebruikers van de dienst een bericht hadden gezien dat hen waarschuwde dat degenen die een verhaal hebben gepost snel op de hoogte worden gebracht als je screenshots van het maakt.

De waarschuwingsberichten luiden: "de volgende keer dat u een screenshot of schermopname maakt, kan de persoon die het verhaal heeft gepost, deze zien".

Niet voor iedereen ... tot nu toe

Dit is momenteel alleen voor sommige gebruikers omdat het een functie is bij het testen en Instagram moet nog een exacte datum onthullen voor de uitrol naar andere gebruikers..

Degenen in de testgroep hebben ontdekt dat ze kunnen zien wie een verhaal heeft gescreend binnen de verdeling van statistieken, en het geeft de maker geen specifieke melding zoals bij andere services zoals Snapchat.

Verwacht niet dat je deze functie meteen zult krijgen, maar als de testen geen invloed hebben op de betrokkenheid op het Instagram-platform, kun je verwachten dat dit de komende weken of maanden een nieuwe functie zal zijn voor alle gebruikers..

  • Hoe Instagram te gebruiken: van de eerste module tot de influencer-status