Hoewel het een lange weg is afgelegd sinds de lancering in 2014, is Microsoft nog steeds hard aan het werk om het slordige startscherm van de Xbox One op te ruimen..

In haar nieuwste poging om de rommel op te ruimen, introduceert Microsoft een update die, onder andere, een aanpasbaar huis biedt dat is ontworpen om je rechtstreeks naar je favoriete games, apps en vrienden te brengen.

Nu de leden van het Insider-programma van Xbox hun intrede doen, beginnend bij de Alpha Ring-laag, kunt u met het bijgewerkte beginscherm teruggaan naar uw meest recente game vanaf het allereerste menu, plus snelkoppelingen voor uw favoriete games en vrienden - gekozen en georganiseerd op uw goeddunken.

Maar wacht, er is meer!

Naast het Home-menu krijgt ook het Communityscherm - waarin gebruikers hun gameclips, prestaties en andere dingen met elkaar delen - een opknapbeurt om gemakkelijker te kunnen browsen.

Het tabblad Gids, dat wordt gebruikt voor een snelle navigatie aan de zijkant, is ook aangepast voor sneller gebruik - waardoor je sneller naar bepaalde snelkoppelingen zoals het instellingenmenu kunt gaan.

Niet alleen eigenaars van Xbox's profiteren van deze update. Windows 10-gebruikers krijgen ook een vernieuwde gamebar-functie waarmee console- en pc-spelers tijdens het spelen van games snel toegang hebben tot streaming- en uitzendopties.

Hoewel we blij zijn dat Xbox zijn interface (constant) herwerkt voor gebruiksgemak, blijft de afhankelijkheid van rommelige pictogrammen en overmatige advertenties de belangrijkste vloek in de menu's van de console, die waarschijnlijk moet worden verholpen voordat de Xbox One X wordt weergegeven later dit jaar.

Benieuwd hoe uw console-interface er binnenkort uit zal zien? Je kunt meer informatie over het maken van het perfecte startscherm en al het andere dat is gepland voor de aanstaande gebruikersinterface-update van Xbox in de onderstaande video bekijken:

  • Maak je op voor veel Xbox One-deals op deze Black Friday en Cyber ​​Monday