Microsoft is duidelijk geneigd om zijn eigen Windows Store zo hard mogelijk te pushen, maar als het gaat om games, is het bedrijf van plan om toekomstige titels op Steam te zetten.

Dit is volgens Phil Spencer, hoofd van Xbox bij Microsoft (en breder gezien als hoofd van gaming binnen het bedrijf), die de kwestie besprak in een uitgebreid interview met Giant Bomb op E3.

Op de vraag of Microsoft op zoek was naar games op Steam, beweerde Spencer in eerste instantie dat ze dat deden - met de namen Age of Empires en Ori en het blinde bos - maar hem werd gevraagd of het zinvol zou zijn om de grotere fry te zetten, eersteklas AAA-spullen in de winkel van Valve in de toekomst.

"Het kan zeker", antwoordde Spencer, voordat hij merkte dat Steam een ​​belangrijke kracht is in Windows-gaming en nog steeds enorm groeit.

Spencer zei ook dat hij met Gabe Newell had gesproken en dat er gebieden zouden zijn waar Valve en Microsoft samenwerken, en gebieden waar ze concurreren, maar hij voegde een definitieve toe: "We zullen opnieuw games op Steam verzenden."

Welke spellen?

Er was echter geen indicatie gegeven welke games de Steam-behandeling zullen krijgen - zoals je op dit moment zou verwachten. Hij leek nogal cagey over de vraag of dit zou worden gezegd blockbuster AAA-releases, geest, en was voorzichtig om erop te wijzen dat Microsoft enige werk op zijn eigen moet doen, en druk op zijn eigen winkel.

Forza 6 Apex heeft het blijkbaar heel goed gedaan met de Windows Store, hoewel Quantum Break (foto hierboven) niet zoveel interesse trok van de gamingpubliek.

Kortom, als het gaat om pc-gaming, lijkt het erop dat Steam gewoon een te grote kracht is om voor Microsoft te worden genegeerd, en dus moeten we verwachten dat er in elk geval meer Redmond-games op de winkel van Valve verschijnen - hoewel duidelijk niet allemaal.

Via: Ars Technica

  • Bekijk ook: Steam Machines: Valve's pc-achtige gameconsoles uitgelegd