Na Microsoft's rebranding van de Windows Store als Microsoft Store - voorlopig althans in de voorbeeldversie van Windows 10 - lijkt het erop dat het bedrijf inderdaad van plan is zijn eigen hardware te verkopen naast apparaten van derden via de ingebouwde software van het besturingssysteem. in de winkel, zoals we eerder gespeculeerd.

Het hernoemen naar Microsoft Store betekent dat de geïntegreerde winkel van Windows 10 in overeenstemming is met de branding van de fysieke winkels en webwinkel van het bedrijf..

En net als de laatste zal de Windows 10-winkel binnenkort hardware verkopen, inclusief Surface-apparaten, evenals laptops en tablets van externe fabrikanten, Windows-telefoons en de Xbox One (en niet alleen apps en entertainmentinhoud, zoals momenteel het geval is). ).

Volgens een rapport van MS Power User zijn andere apparaten zoals smartwatches en fitness trackers (Fitbit wordt als voorbeeld genoemd) ook beschikbaar voor aankoop..

Hallo voor het gemak

Vrijwel alles wat je kunt kopen in de bestaande webwinkel, met andere woorden, en gemakkelijk toegankelijk zijn vanuit Windows 10 is vanzelfsprekend een zegen in termen van gemak - met aankopen gemakkelijk te verifiëren via Windows Hallo beveiliging.

Zoals eerder vermeld, gebeurt dit allemaal nu net in de voorbeeldversie van Windows 10, maar MS Power User is erin geslaagd een media-afstandsbediening voor de Xbox One te kopen met behulp van het systeem.

Dus hoewel dit nog niet echt is bevestigd, gezien het feit dat het systeem blijkbaar volledig functioneel is, zelfs tijdens het testen, lijkt het zeker dat dit zal gebeuren - mogelijk als het gaat om de grote update van de herfstversie voor Windows 10 van volgende maand.

Een ander punt dat opvalt is dat het systeem ook wordt getest met Xbox One-testers, wat het rapport nog meer benadrukt. Maar zoals altijd kunnen we 100% zeker zijn wanneer Microsoft een officiële aankondiging doet.

  • Een Surface-apparaat van Microsoft staat op onze lijst