Voor het geval je het nog niet had gehoord, komt Force Friday II eraan en dat betekent dat je veel Star Wars-technologie te zien krijgt, van drones en speelgoed tot tv's.

Ja, op IFA 2017 in Berlijn heeft Toshiba aangekondigd dat het samenwerkt met Lucasfilm om een ​​exclusieve Star Wars-geïnspireerde tv te creëren.

De set heeft niet veel speculatie omdat het alleen een 24-inch HD Ready-scherm biedt. Het is retro oke - je zult bijna het gevoel hebben dat je terug bent gegaan naar het tijdperk waarin de films voor het eerst werden uitgebracht. Dit is vrijwel zeker een televisie gewijd aan Star Wars, in plaats van een tv gewijd aan het kijken naar Star Wars.

Maar wat het mist in high-end tech, het maakt het goed in pure Star Wars. Het witte frame van de tv is versierd met X-wing Starfighters en het Star Wars-logo bevindt zich vierkant in het midden van het onderste frame, waardoor Toshiba's eigen naam naar de linkerbovenhoek wordt gedrukt.

Gebruik de afstandsbediening, Luke

Voor het geval dat niet genoeg was om duidelijk te maken dat dit een tv is die bedoeld is om je ver weg naar een sterrenstelsel te brengen, flitst het ook Star Wars over het scherm telkens wanneer je het aanzet, en elke keer als je het uitzet, het toont een montage van bekende Star Wars-beelden en -geluiden, waaronder een First Order Stormtrooper en het gezoem van een lichtzwaard. Ja, het doet dit elke keer.

De tv ondersteunt de Smart Portal van Toshiba, zodat u toegang kunt krijgen tot een verscheidenheid aan apps zoals Netflix en YouTube. Met de twee HDMI-poorten kunt u Blu-ray-spelers en gameconsoles aansluiten, zodat u alle Star Wars-content die je nodig hebt. Het verdubbelt ook als een pc-monitor, die ons eigenlijk meer aanspreekt als een aanbevolen gebruik.

Om duidelijk te maken dat dit een verzamelobject is, wordt de tv geleverd in een Star Wars-doos met een groot aantal beroemde personages uit de franchise. Al met al is dit een geweldig cadeau voor een enthousiaste Star Wars-fan die op kerstochtend kan openen.

De tv wordt alleen gelanceerd in Europa, met de Europese verkoop- en marketingdirecteur voor Toshiba TV's, Bart Kuijten zegt dat de samenwerking met Lucasfilm “is de perfecte manier geweest om onze terugkeer naar de Europese televisiemarkt te vieren” en brengt “het plezier terug naar het algemene tv-kijken.”

Op dit moment zijn exacte prijzen en release-informatie niet beschikbaar, maar we zullen dit hier updaten zodra het is bevestigd.

  • is Europa's grootste tech-show. Het TechRadar-team is in Berlijn om u al het laatste nieuws en praktische eerste indrukken van nieuwe telefoons, horloges en andere tech te brengen wanneer ze worden aangekondigd