Populair vanwege zijn groepchatfunctie, de berichten-app WhatsApp heeft nu de mogelijkheid toegevoegd om individuele gebruikers te taggen, zodat ze een melding ontvangen, zelfs als ze het gesprek hebben gedempt.

Voor iedereen die de app gebruikt voor snel evoluerende en belangrijke werkconversaties, kan deze functie ongelooflijk handig zijn om dingen op het goede spoor te houden, taken naar specifieke mensen te leiden en berichten van relatieve urgentie te verzenden met de wetenschap dat een melding zal worden ontvangen.

Lees meer: ​​Android Auto review

Aan de andere kant, voor iedereen die deel uitmaakt van een handvol gesprekken waar ze liever nooit een melding voor zien, wordt het ongelooflijk moeilijk om iemand te ontwijken die vastbesloten is je aandacht te trekken.

Je kunt dempen, maar je kunt je niet verbergen

Iemand taggen op WhatsApp werkt op dezelfde manier als iemand taggen op Facebook of Twitter - typ eenvoudigweg het '@'-symbool gevolgd door hun naam. Om het proces sneller te laten verlopen en ervoor te zorgen dat u de juiste persoon tagt, wordt er een lijst met contactpersonen weergegeven wanneer u begint met typen, waaruit u het gewenste contact kunt selecteren.

Op dit moment verschilt de melding die u ontvangt als deze is getagd, niet van een standaardbericht. Maar aangezien WhatsApp probeert om groepschats minder log te maken met deze functie, is de kans groot dat het in de toekomst een specifieke tagging-melding zou kunnen ontwikkelen. Iets vergelijkbaars als de oude duwfunctie op MSN Messenger zou rechtvaardig zijn Super goed.

Voorlopig is deze nieuwe tagfunctie nog steeds in bèta en zal werken op iOS en Android, maar niet op een desktop. Als je het zelf wilt uitproberen, kun je de download hier vinden, of je kunt je abonneren op het bètaprogramma van WhatsApp in de Google Play Store.

  • 10 schitterende WhatsApp-tips en -trucs