Als je eigenaar bent, of geïnteresseerd bent in het kopen van een drone, moet je deze aan de grond houden totdat je hem bij de FAA registreert. Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van dronemakers en overheidsfunctionarissen diende een paar weken geleden een voorstel in bij de FAA, die nu is gestold tot een volledige federale wet die van kracht wordt vanaf 21 december van dit jaar.

De wet markeert een grote stap in het reguleren van drones van consumptiegoederen, of kleine onbemande vliegtuigsystemen (UAS), zoals de FAA naar hen verwijst, wat een punt van discussie was rond de technologie vanwege de toename in populariteit en toegankelijkheid.

Registratie is gratis tot 20 januari 2016, maar kost daarna een vast tarief van $ 5, dat betrekking heeft op een willekeurig aantal UAS-wegen tussen 0,55 pond en 55 pond in uw bezit. Vernieuwing is om de drie jaar vereist en je zult ook nog een fiver moeten betalen.

Droneigenaren, of 'droners' zoals ik ze graag noem, zullen hun unieke FAA-registratienummer op elk van hun drones moeten noteren voor identificatiedoeleinden. Daarnaast is op verzoek een bewijs van certificering vereist, hetzij op papier, hetzij digitaal op een smartphone.

Zelfs met deze wet op zijn plaats, zijn er nog een paar dingen te bezien. Ten eerste is het onbekend hoe de wet drone-eigenaren en hun bezittingen beschermt tegen burgers die denken dat ze het recht hebben om ze neer te schieten. Door een niet-geregistreerde UAS te laten onderwerpen aan burgerlijke en strafrechtelijke sancties onder de Amerikaanse wetgeving, ben ik wel benieuwd hoe de andere kant van de wet zal komen op diegenen die geregistreerde UAS neerschieten, degenen die schieten met de intentie om het luchtruim van hun eigendom te verdedigen.

Maar, maar ... hoe zit het met Amazon?

Met betrekking tot commerciële vliegtuigen die het komende jaar het luchtruim zullen verlaten van onder meer Amazon en anderen, strekt de wet zich nog niet uit tot die vliegtuigen, maar op een dag in de toekomst. Zoals te zien is op de pagina met veelgestelde vragen van de FAA, verklaart de administratie dat "Het nieuwe systeem de registratie van kleine UAS die in verband met een bedrijf wordt gebruikt, nog niet ondersteunt."

Hoewel de wet op 21 december van kracht wordt, hebben huidige drones tot 19 februari 2016 de tijd om hun UAS te registreren. Zal deze wet invloed hebben op hoe de rest van de wereld drones in het luchtruim regelt? We zullen af ​​moeten wachten.

Bonus: mensen hebben deze vragen eigenlijk gesteld

"Moet ik een papieren vliegtuig of een speelgoedballon of frisbee registreren?"

"Als ik het gewoon voor de lol in mijn tuin vlieg, moet ik het dan registreren?"

"Hoe hoog is 400 voet?"

Via TechCrunch