Volgens eerdere schattingen had de Apple Watch een batterijlevensduur van ongeveer een dag, maar nu heeft Apple-CEO Tim Cook bevestigd dat u de smartwatch inderdaad elke nacht voor het slapengaan op de oplader gaat zetten.

De aankondiging werd gisteren gedaan tijdens de WSJD Live-conferentie, waar Tim Cook op het toneel werd geïnterviewd door Wall Street Journal, hoofdredacteur Gerard Baker.

Toen Cook ondervraagd werd over de batterijduur van de Apple Watch, wilde hij niet in detail treden, maar onthulde wel dat "we denken dat mensen het zo veel zullen gaan gebruiken dat je het dagelijks gaat opladen."

Is het een probleem?

Sinds de onthulling van de Apple Watch is er veel gespeculeerd over de levensduur van de batterij. Rivaliserende smartwatches zoals de Moto 360 moeten elke nacht worden opgeladen, terwijl de Pebble- en Pebble Steel-smartwatches zeven dagen batterijlevensduur hebben, hoewel dit ten koste gaat van wat geavanceerdere functies samen met zwart-witbeeldschermen.

De bevestiging van Tim Cook dat de Apple Watch elke dag moet worden opgeladen, kan voor sommigen teleurstellend zijn, maar het is niet echt een verrassing gezien de hoeveelheid functies die het met zich meebrengt..

Laten we hopen dat het even snel wordt opgeladen als de iPhone 6.

  • Lees onze recensies over de Apple Watch