De BBC heeft aangekondigd dat vanaf begin 2017 kijkers die willen afstemmen of inhalen via de iPlayer-service zich moeten aanmelden bij een persoonlijk account.

Op dit moment is er al een optie om een ​​online iPlayer-account te maken - ook bekend als een BBC-ID - maar het is niet verplicht om toegang te krijgen tot de service zelf. Momenteel bestaan ​​er ongeveer 7 miljoen BBC ID-accounts.

Volgens de BBC is de reden achter deze verandering een verlangen om zijn service persoonlijker en gelokaliseerd te maken. Door op dit moment gebruik te maken van je BBC ID, kun je bijvoorbeeld personaliseren welke BBC-content je ziet, bijvoorbeeld prioriteit geven aan nieuws dat dichter bij huis gebeurt.

Inhoud die dichter bij huis staat

Het bieden van een meer gepersonaliseerde ervaring is nuttig voor de BBC - met meer toegang tot informatie over wat mensen kiezen om te bekijken en wanneer ze ervoor kiezen om het te bekijken, kan het de kijker helpen de kijkers content te bieden die specifiek op hen zal aanspreken en ze zal houden verloofd voor langer.

Het maken van een BBC-ID vereist niet veel persoonlijke informatie, alleen uw e-mailadres en een wachtwoord, maar vanaf dinsdag is ook een postcode vereist.

Het zal ongetwijfeld verdenking onder kijkers wekken dat deze verandering zo heet wordt als gevolg van de recente wijziging in de licentievoorwaarden voor tv-rechten.

Het is mogelijk dat het kan worden gezien als een manier om kijkers te beïnvloeden hun licentiekosten te betalen en de huizen in de gaten te houden van degenen die dat niet hebben, vooral nu dat een postcode verplicht is bij het maken van een account.

De BBC zegt echter dat het geen intenties heeft om de accountinformatie te gebruiken om de nieuwe licentievergoedingregel af te dwingen, maar voegt eraan toe dat dit niet is uitgesloten als een mogelijkheid in de toekomst.

  • BBC iPlayer mobiele app heeft zojuist de enige grote functie die het heeft gemist