Tegen de tijd dat de Olympische Spelen in Londen worden gehouden, kun je breedbandsnelheden tot 50 Mbps halen. Dat komt omdat BT op dit moment plannen overweegt om een ​​kabelvezelnetwerk te gebruiken dat de breedbandsnelheden aanzienlijk zou verhogen. BT-topkoper Sir Christopher Bland vertelde de Financial Times eind vorige week.

De technologie in kwestie is VDSL2 (Very High Speed ​​Digital Subscriber Line 2) naast een BT-concept genaamd FTTC, of ​​Fiber To The Cabinet of Curb. 'Cabinet' betekent in dit geval die kleine groene vakjes BT rondt handig rondjes op straathoeken. Ongeveer 85.000 daarvan bestaan, volgens ThinkBroadband .

Een belangrijke hinderpaal voor vezeladoptie is echter de kosten, die naar schatting rond de grens van £ 4 miljard liggen. Het probleem is dat er voor de aandeelhouders van BT na de installatie enige tijd weinig comeback op de uitgaven zou zijn. Tenzij, dat wil zeggen, VOD (video-on-demand) of diensten zoals BT Vision consumenten beginnen te overtuigen dat ze meer zouden moeten uitgeven om een ​​band met hoge bandbreedte thuis te beveiligen.

Van de kast tot het huis is waar VDSL2 tot zijn recht komt, zoals, zoals ADSL, het bestaande koperdraadnetwerk kan gebruiken tot een afstand van 1 km.