Elektrische auto's hebben zeker potentieel, maar het is lastig om ze op te laden om ze op te laden - geef het echter drie jaar en je zult in staat zijn om die vervelende kabels te vernietigen.

De oplaadtechnologie voor draadloze auto's is al in gebruik voor de safety cars van het nieuwe Formula E-kampioenschap - 's werelds eerste volledig elektrische raceserie - en vanaf 2015 zullen zelfs de raceauto's draadloos worden opgeladen.

De auto's maken gebruik van de Halo-oplaadtechnologie van Qualcomm, die draadloze oplaadpads op de grond en de onderkant van de auto vastschroeft. De chauffeur hoeft alleen maar over de pad te parkeren zodat de auto kan opladen.

Anthony Thompson, VP Ontwikkeling en Marketing voor elektrische voertuigen bij Qualcomm, sprak tijdens de laatste oefendagen vóór het seizoen in Donnington Park en onthulde dat we "de eerste draadloos geladen [consumenten] auto's tegen 2017" zullen zien.

Het zal niet goedkoop zijn

"Dit zullen geen goedkope auto's zijn", merkt Thompson op, "de eerste [consument] die elektrische auto's oplaadt, zal eersteklas voertuigen zijn en de technologie filtert vervolgens naar andere modellen in lagere prijsklassen."

En je zult ook niet meteen die kabels laten liggen, "voor een tijdje zul je waarschijnlijk een dual-charging systeem moeten hebben met de draadloze technologie aangevuld met een back-up kabelsysteem," verklaarde Thompson.

Dat komt door de infrastructuurbeperkingen van het installeren van draadloze oplaadpads op voldoende locaties om het systeem levensvatbaar te maken zonder bekabeld opladen.

Rijd gewoon over om te beginnen met opladen

"Eén autofabrikant heeft me verteld dat [opladen met een draadloze auto] voor hen een spel van 10 jaar is. Ze voorspellen dat ongeveer 50% van hun voertuigen in de komende 10 jaar een elektrische aandrijflijn zal hebben en ze twijfelen dan tegen die tijd aan een van die voertuigen. zullen plug-ins zijn. "

De technologie werkt op het pad op de vloer en genereert een elektromagnetisch veld in de ruimte erboven - en een gemiddelde hoogte van ongeveer 150 mm voor het veld biedt momenteel de beste efficiëntie.

Er is een maximale hoogte van 250 mm bereikt, waardoor SUV's met hoge snelheid (sport utility vehicles) de draadloze oplaadpads kunnen gebruiken en het grotere veld de sleutel is als pads in de toekomst onder wegoppervlakken, opritten en racebanen moeten worden geïnstalleerd.

Het draadloze oplaadpad

Efficiëntie en veiligheid

Een van de problemen met draadloos opladen is de efficiëntie in vergelijking met een bekabelde verbinding, maar de Qualcomm Halo-technologie komt in de buurt.

"Draadloos verliest ongeveer 10% over het hele systeem," zei Thompson. "Naarmate u meer energie verbruikt, nemen sommige inefficiënties niet echt toe, waardoor wij 95% rendement uit onze hoogste vermogenseenheid halen."

Qualcomm biedt momenteel zijn Halo-systeem in 3,3 kW, 6,6 kW en 20 kW units, waarbij de eerste twee een oplaadoplossing voor 's nachts bieden, terwijl de laatste in slechts een half uur voor een gezonde lading kan zorgen..

Efficiënter dan je zou denken

Dit brengt de technologie dichter bij de Superchargers van Tesla, die de Model S-bezitters de mogelijkheid bieden om hun voertuig volledig op te laden in 75 minuten (of met 80% in 40 minuten) via een bekabelde verbinding.

Natuurlijk is een elektromagnetisch veld niet bijzonder veilig om gewoon rond te hangen, maar er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen.

De pad wordt pas geactiveerd als uw auto eroverheen geparkeerd staat en correct is uitgelijnd. Er zijn twee veiligheidssystemen aanwezig wanneer deze is ingeschakeld: detectie van vreemd materiaal en bescherming van levende objecten.

Detectie van vreemde voorwerpen controleert of er zich metalen voorwerpen op de pad bevinden en schakelt het systeem automatisch uit als er metaal wordt gedetecteerd. Als het niet uit zou gaan, zou het metaal opwarmen en mogelijk ernstige problemen zoals brand veroorzaken.

Waarschuwingen die naar uw telefoon zijn verzonden, is er een probleem

Bescherming van levende voorwerpen is ondertussen, zoals je misschien wel kunt raden, voortdurend op zoek naar mensen of dieren die dicht bij het elektromagnetische veld kunnen afdalen.

Dat betekent dat je huisdier moggy of de jongen van naast de deur hun bal onder je elektrische voertuig terughaalt, niet door de pad gefrituurd wordt.

Het systeem kan je ook op elk probleem via je smartphone informeren, zodat je erop uit kunt gaan om het metalen voorwerp te verwijderen / de kat pokert om de pad te wissen, zodat het opladen hervat kan worden.

Het zijn een aantal autofabrikanten die aan het opladen van voertuigen werken, maar wie de eerste is die auto's met deze mogelijkheden aanbiedt, wordt voorlopig nog steeds in de waagschaal gehouden. We zagen de technologie in actie op een BMW i3 en i8 - dus het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat de Duitse fabrikant aan iets werkt. Roll op 2017.

  • Draadloos opladen gaat mooi samen met zelfrijdende auto's