Fans waren aangenaam verrast toen de BB-8-robot uit Star Wars: The Force Awakens vorige week het podium betrad tijdens Star Wars Celebration. Zoals: "Dat ding is echt ?!"

Natuurlijk was de volgende gedachte van de meeste mensen hoe erg ze het zelf wilden, en gelukkig gaat het bedrijf achter BB-8, Orbotix,.

Orbotix is ​​de maker van de Sphero, een robotachtige robotbal die gebruikers bedienen vanaf hun smartphones.

Orbotix leverde de technologie achter de versie van BB-8 die werd gebruikt in de nieuwe Star Wars-film, en het bedrijf ontwerpt ook de speelgoedversie, meldt Gizmodo..

Gebaseerd op een Fat Brain Toys-pagina die eerder vandaag is gestegen en onmiddellijk werd verwijderd, lijkt de BB-8 van de consument in september te worden gelanceerd voor ongeveer $ 150 (ongeveer £ 100, AU $ 195).

Dat is echter onbevestigd en voorlopig is het enige officiële woord een gosphero.com-bestemmingspagina met een BB-8-silhouet, de zin 'Dit is de droid waarnaar je op zoek bent' en een formulier om je e-mailadres in te voeren en te ontvangen updates.

Doe het zelf

Toevallig - of misschien niet, wie weet? - een ontwerper met de naam Christian Poulsen onthulde afgelopen weekend dat hij zijn eigen jury-opgetuigde BB-8 had gemaakt door een Sphero open te snijden, een magneet in te brengen en een tegenmagneet in een kop te plaatsen die eruitziet als piepschuim.

Je hebt misschien geen reserve Sphero om op te experimenteren, in welk geval het lijkt dat je moet wachten tot de herfst om huisdieren en kleine kinderen te terroriseren met je eigen echte leven BB-8.

  • 2015 is het jaar van coole gadgets

Via Hackaday