Google zou naar verluidt een speciale marktplaats hebben opgezet vergelijkbaar met Google Play om onderdelen te verkopen voor Project Ara, de aankomende module-smartphone.

De zoekgigant sloot een deal met Globant, het softwarebedrijf van software-oplossingen, om de markt te co-produceren, die zal dienen als een hub voor het kopen en verkopen van de hardwaremodules die voor het apparaat zijn vereist.

Dit is de eerste aanwijzing die we hebben gezien over hoe Google zijn ambitieuze modulaire smartphoneplatform wil verkopen en distribueren. In de loop van de tijd kunnen mogelijk andere bedrijven en leveranciers betrokken raken bij de productie en verkoop van geselecteerde componenten - batterijen of cameralenzen - voor de telefoon.

Voor de gebruikers

Een verklaring uitgegeven door Globant beschrijft de visie voor de markt als: "analoog aan de Google Play Store voor Android-apps, en zal ook beoordelingen en aanbevelingen van zijn gebruikers bevatten." Globant zal samenwerken aan de back-endontwikkeling van de winkel, gebruikmakend van zijn eCommerce, digitaal markten en systemen voor high-performance-systemen. "

Helaas gaf de aankondiging van vandaag ons geen aanwijzingen over een mogelijke release-tijdlijn voor het concept. Maar we kunnen ons troosten met het feit dat Google al een werkend prototype met Android heeft.

In januari zullen we onze volgende snuf modulaire vooruitgang krijgen tijdens een tweede project Ara Developers Conference, waarop het team de volgende versie van de Ara Module Developers Kit zal onthullen. en geef meer.

  • We zijn heel enthousiast voor Project Ara, hier is waarom ...

Via: 9to5Google