Tabletcomputers zoals de Apple iPad en Motorola Xoom worden alleen mainstream-gadgets wanneer de prijs het peil van £ 250 bereikt volgens een nieuwe peiling.

Hoewel fans van hardcore-technologie de Apple-lei in hun bochten hebben geslagen, zegt een enquête van YouGov dat ze gewoon te duur zijn om nog maar net met het grote publiek in brand te vliegen.

Uit de poll van 4.271 blijkt dat 13 procent van het publiek geïnteresseerd is in het kopen van een tablet, maar alleen bereid is £ 250 te betalen in plaats van de £ 399 die Apple vraagt ​​voor zijn minst dure iPad.

Russell Feldmen van YouGov zegt dat, aangezien een enorme reeks tablets de markt betreedt in de tweede helft van 2011, hij verwacht dat de prijzen in overeenstemming zullen zijn met de publieke perceptie.

Prijs is niet goed

"Op de consumentenelektronicashow in Las Vegas, eerder dit jaar, werden meer dan 80 tablets aangekondigd voor lancering later in 2011," zei hij.

"YouGov verwacht dat de meeste van deze tablets niet op grote schaal kunnen worden verspreid.

"Onze analyse toont echter duidelijk aan dat als de prijsstelling goed is en het apparaat op de juiste doelgroep wordt aangeboden, er een aanzienlijke latente vraag is."

Hoewel de iPad veel succes heeft gehad, hebben de Android Honeycomb-running Motorola Xoom, met een prijsniveau van £ 500, en de Samsung Galaxy Tab tot nu toe een slechte klus gedaan om klanten ervan te overtuigen het tabletformaat te gebruiken.

Maar zullen fabrikanten bereid zijn om de kosten van deze gadgets te verlagen, in sommige gevallen in de helft, om een ​​groter deel van het publiek te strikken? We kunnen dit zeker niet zien gebeuren, tenzij de zaken echt wanhopig worden.

Bron: Telegraaf