Microsoft heeft de pc-specificaties bekendgemaakt die nodig zijn voor zijn betaalbare reeks Windows 10 VR-headsets (of head-mounted displays met gemengde realiteit, zoals het bedrijf ze het liefst noemt), en het goede nieuws is een zeer betaalbare pc (of zelfs een notebook ) kunnen deze gadgets uitvoeren.

De specificaties (die mede werden ontwikkeld met Intel) voor de headsets, vragen om een ​​minimum van een Intel Core i5 mobiele processor (dual-core met hyperthreading, en ten minste Skylake of beter) ondersteund met alleen geïntegreerde grafische afbeeldingen - Intel HD Graphics 620 ( GT2) of het equivalent, of beter (geschikt voor DX12).

Lees meer: ​​AMD Ryzen 5 2600X

Je hebt 8 GB systeem-RAM en 100 GB SSD nodig (hoewel een harde schijf prima is, wordt een SSD als voorkeurslabel aangemerkt). En qua connectiviteit kijkt u naar het volgende:

  • HDMI: HDMI 1.4 met 2880 x 1440 bij 60 Hz; of HDMI 2.0; of DisplayPort 1.3 met 2880 x 1440 bij 90 Hz
  • USB: USB 3.0 Type-A of USB 3.1 Type-C poort met DisplayPort alternatieve modus
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0 voor accessoires
  • In dat geval lijkt de Surface Studio meer dan klaar voor VR

Schril contrast

Al met al kun je dus niet veel sterker contrasteren met de eisen van mensen zoals de HTC Vive of Oculus Rift. Dat gezegd hebbende, dit is een absolute minimale specificatie, en het is alleen voor het uitvoeren van Windows VR-dingen, niet potentieel veel veeleisender spellen (die natuurlijk sterk verschillen in termen van hun vereisten).

Deze VR-hardware - met headsets van Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo in 2017 - is ontworpen met toegankelijkheid in het achterhoofd, wat de vereisten weerspiegelen, evenals de prijs die voor het eerst werd onthuld in oktober. Als virtual reality een duw moet hebben om de mainstream te bereiken, zou Microsoft hier een helpende hand kunnen bieden.

Bij WinHEC in Shenzhen introduceerde Microsoft ook Project Evo, wat een partnerschap met Intel is om vooruitgang te boeken in niet alleen de gemengde realiteit met de bovengenoemde headsets, maar ook om vooruitgang te boeken met gaming, geavanceerde beveiliging, AI en Cortana.

Met andere woorden, het project verwacht een breed scala aan innovaties in te luiden die elementen omvatten zoals game-uitzendingen en eSports, betere afweer tegen hacking, vooruitgang in biometrie met Windows Hello en 'far-field' stemmogelijkheden - wat betekent dat u ' Ik kan Cortana van rechts in een kamer gebruiken.

Via: Neowin

  • Als je niet kunt wachten tot volgend jaar, bekijk dan de beste VR-headsets van 2016