Mogelijk heeft Samsung het vastgelopen stylusprobleem op de Samsung Galaxy Note 5 opgelost in de vorm van een herwerkt pengat.

In een rapport van Phandroid toont een afbeelding van het verbeterde interieur van een Galaxy Note 5 een vaste poort voor de S Pen-stylus van de telefoon. De poort bevat een steviger detectieschakelaar die veel minder kans loopt te breken als de pen op de verkeerde manier wordt geplaatst.

Oorspronkelijk, als de stylus onjuist in de Galaxy Note 5 was geplaatst, kan de pen permanent in de gleuf blijven steken, of voorkomen dat het detectiemechanisme weet of de S Pen al dan niet in gebruik was.

Terwijl we de schijnbaar voor de hand liggende waarschuwingslabels van Samsung lachten toen het probleem zich voor het eerst voordeed - er steeds weer aan herinnerde welke gebruikers op welke manier waren - was er niet veel anders in de telefoon ingebouwd om de schade te voorkomen, dus dit is een aanzienlijke stap om het probleem te voorkomen.

Omdat de fix heimelijk is geïmplementeerd met de nieuwste productie van de telefoon, zal het moeilijk zijn om precies te weten of een bepaalde Galaxy Note 5 wordt geleverd met de verbeterde pengleuf. Dat gezegd hebbende, het spreekt vanzelf dat elke nieuw verpakte versie van dit jaar de functie moet hebben.

  • Zie wat we dachten van de rest van de Galaxy Note 5 in onze review