Smartphonefabrikant ZTE werkt samen met Taboola en zal de 'nieuwsverhalen' van laatstgenoemde toevoegen aan een speciale feed op een selectie van zijn eigen handsets.

De artikelen verschijnen op een speciale feed, toegankelijk via vegen vanaf de linkerkant van het hoofdscherm, hoewel het momenteel niet duidelijk is welke handsets de Taboola-behandeling zullen krijgen.

Taboola beschrijft zichzelf als een "discovery-platform dat aanbevelingen van artikelen, blogs, video's, producten en apps aan gebruikers biedt".

Het is echter een platform dat beroemd is om zijn sensationele koppen - waar denk je dat we de inspiratie hebben gekregen voor de kop van dit artikel??

Taboola is voor veel mensen bekend omdat het door een groot aantal sites op internet wordt gebruikt, waaronder TechRadar.

Taboola op je vergrendelingsscherm

Goed voor ZTE, maar is het goed voor de gebruiker?

De stimulans voor ZTE is duidelijk. Het opent een nieuwe inkomstenstroom voor het bedrijf en aan het eind van de dag gaat het om het maken van geld, maar het is minder duidelijk om te zien waar de echte waarde voor gebruikers ligt..

Taboola zegt dat het "zijn personalisatietechnologie" gebruikt en suggereert artikelen waarvan het voelt dat het je zal interesseren, ongeacht of dat het geval is, komt door jouw neiging om te klikken op koppen die vaak sensationeel zijn.

Het soort krantenkoppen dat u waarschijnlijk zult zien.

Met bijvoorbeeld schermafbeeldingen naast de aankondigingen lijkt het erop dat Taboola ook meldingen naar je vergrendelingsscherm zal pushen - maar hopelijk is dit iets dat je kunt uitschakelen.

Een woordvoerder van ZTE zei: "Vanaf het moment dat een gebruiker zijn telefoon wekt, willen ze iets doen en we willen dat die ervaring wordt gepersonaliseerd en op maat gemaakt voor elke gebruiker, waar ze zich ook bevinden in hun tijd."

We hebben al diensten gezien die een gepersonaliseerde ervaring bieden op onze telefoons in een paneel aan de zijkant van het startscherm, inclusief HTC's Blinkfeed en Google's Assistant-feed die rechtstreeks in Android is ingebouwd - dus ZTE breekt hier geen nieuw terrein.

We hopen alleen dat de artikelaanbevelingen zijn verbeterd voor deze speciale mobiele ervaring.

  • De beste smartphones van 2018

Via Android Authority