Alle grappen terzijde, Facebook werkt eraan om een ​​veel relevantere nieuwsfeed naar je tijdlijn te brengen, hopelijk zonder het klik-aas.

Voorheen pushte het algoritme van Facebook berichten naar de bovenkant van je nieuwsfeed waar je eerder mee communiceerde door opmerkingen te maken, te liken of te delen, en helaas bevatte dit ook berichten van het click-bait-type.

Vanaf vandaag zegt Facebook echter op basis van een nieuw algoritme dat je nu verhalen zult zien die je zou gebruiken, en ook die waar je niet noodzakelijk mee zou communiceren, maar die toch bovenaan je nieuwsfeed willen zien.

In wezen hoopt de socialemediagigant dat dit nieuwe algoritme pagina-eigenaren aanmoedigt om "dingen te posten die uw publiek zinvol vindt" in plaats van click-bait-headlines.

Wat je wilt zien

Facebook is in 2014 begonnen met het targeten van click-bait-koppen door te kijken hoe lang een gebruiker een link open hield voordat hij terugkeerde naar zijn nieuwsfeed en zijn zichtbaarheid verminderde op basis van dat.

Deze keer is de verandering in het algoritme waarvan verhalen meer zichtbaarheid krijgen en de beste nieuwsfeed-facturering afkomstig van de socialemediagigant, die zijn Feed Quality Panel vraagt ​​en tienduizenden gebruikers over de hele wereld enquêteert om elke dag berichten in hun nieuwsfeed te beoordelen.

Vragen varieerden van het kiezen van het soort verhalen dat ze graag zouden zien en van een bericht dat meer op een advertentie lijkt.

"We hebben door ons onderzoek gezien dat mensen aangaven een betere Newsfeed-ervaring te hebben als de verhalen die ze bovenaan zien, verhalen zijn die ze allebei hoogstwaarschijnlijk zullen waarderen als ze worden gevraagd en die ze waarschijnlijk zullen gebruiken," zei Facebook in een blogpost.

Facebook legt uit dat verhalen gebaseerd op deze factoren nu een hogere rangschikking hebben, terwijl sommige pagina's een afname van het verkeer zien op basis van de verhalen die ze plaatsen en als de snelheid waarmee deze "verhalen worden aangeklikt niet overeenkomt met hoeveel mensen rapporteren willen zien die verhalen in de buurt van de top van hun nieuwsfeed. "

  • Ondertussen is Facebook van plan om Uber op te nemen met een ride-sharing-service?