Horizon Zero Dawn, de open-wereld-robo-dinosaurus-em-up van Guerrilla Games, wordt nu begin volgend jaar verzonden, het is bevestigd.

De game zou dit jaar worden gelanceerd, maar is teruggedrongen naar 28 februari 2017 in Noord-Amerika en 1 maart voor degenen onder u in Europa.

De aankondiging kwam in een nieuwe trailer uitgebracht voor de game, die je nu echt zou moeten bekijken. Het is redelijk goed.

"het was geen gemakkelijke keuze om te maken", schreef Guenrilla's bedrijfsleider Hermen Hulst op het PlayStation-blog. "We weten dat velen van jullie het spel graag wilden spelen sinds we het voor het eerst aankondigden."

Hij voegde eraan toe: "De nieuwe datum biedt ons de extra tijd die nodig is om onze ambitieuze visie voor Horizon Zero Dawn volledig waar te maken."

Yooka-Delaylee

Horizon is niet de enige game waarvan we hebben geleerd dat deze vandaag vertraging oploopt. De N64-era throwback Yooka-Laylee zou naar verwachting in oktober aankomen, maar de ontwikkelaar Playtonic Games heeft aangekondigd dat de game pas in Q1 2017 zal verschijnen.

Maar nogmaals, we hebben een nieuwe trailer. En nogmaals, het heeft ons ongelooflijk opgewonden gelaten voor het eindproduct.

Ja, het voelt nu als vertragingsseizoen. No Man's Sky is onlangs ook teruggedrongen naar augustus vanaf de release in juni - een stap die tot veel afgrijselijke reacties leidde, waaronder doodsbedreigingen voor ontwikkelaar Sean Murray en Jason Schreier van Kotaku.

Vertragingen zijn altijd frustrerend, maar ze zijn ook altijd goed voor games. Het is belangrijk dat iedereen dat altijd onthoudt.