Als je een van de zeldzame mensen bent die het hebt geïnstalleerd en op de een of andere manier de grote jubileumupdate van vorig jaar hebt kunnen vermijden, is je beveiliging op een timer ingesteld. Microsoft heeft zojuist aangekondigd dat het in mei de service-ondersteuning voor de eerste versie van zijn nieuwe besturingssysteem (OS) zal laten vallen.

Eens gepland voor maart 2017 (yikes!), Maakte het bedrijf onlangs de push-back publiek, via zijn TechNet-blog sprekend tot IT-professionals.

“Met de beschikbaarheid van Windows 10, versie 1607 tot het VLSC op 26 januari, begint de respijtperiode voor Windows 10, versie 1507,” . “Dat betekent dat na mei 2017 Windows 10, versie 1507 niet meer wordt onderhouden, omdat alleen de twee meest gangbare Branch-for-Business (CBB) -versies actief worden onderhouden.”

  • Windows 10 was praktisch ontworpen voor Surface Studio van Microsoft

Windows 10-versie 1507 is de technische naam voor de eerste release van Windows 10 in juli 2015, terwijl het versienummer van 1607 verwijst naar de jubileumupdate van augustus vorig jaar. Dit laatste is de meest recente versie van het besturingssysteem, hoewel het sindsdien meerdere keren is hersteld.

Lezers met adelaarsogen zullen de Current Branch for Business (CBB, of business) en de Current Branch (CB, of consumer) -versies van Windows 10 opmerken.

Wanneer in de opmerkingen van het TechNet-artikel wordt gevraagd of alle versies van Windows 10 versie 1507 uit dienst zullen worden geschrapt, verduidelijkt Mercer eenvoudig met, “na mei 2017 ontvangt CB / CBB v1507 geen updates meer.”

Dus ja, alle serviceondersteuning voor de originele release van Windows 10 zal worden gedropt in juni. Dit zal niet veel betekenen voor jullie die je pc updaten.

Maar voor degenen die, om welke reden dan ook, op de een of andere manier het downloaden van de jubileumupdate hebben vermeden, loopt uw ​​apparaat risico juni 2017.

Naast beveiligingsoverwegingen, kunt u deze interessante goudklomp beschouwen: dit alles komt door het feit dat Microsoft een beleid heeft dat het alleen de twee meest recente hoofdversies van Windows 10 tegelijk ondersteunt. Als het na mei 2017 ondersteuning van één versie laat vallen, zal het zeker ondersteuning van een ander opnemen, zoals het volgende ?

Hoewel we met 100% zekerheid niet kunnen zeggen of dit een vrijgavevenster voor de volgende gigantische Windows 10-update aangeeft, klinkt het zeker waarschijnlijk met deze nieuwe informatie.

  • De van 2017 is klaar voor de update van de makers

Via Neowin