HGST is begonnen met het samplen van 10TB harde schijven, 10 maanden nadat het de eerste 6TB harde schijf introduceerde. Sindsdien heeft Seagate de eerste 8TB harde schijf weten te introduceren en heeft hij laten doorschemeren dat het 10TB-modellen al in het wild heeft.

Het 10TB-model van HGST combineert twee verschillende technologieën: een op basis van helium in plaats van lucht en de andere op magnetische shingles gebaseerd. HGST beweert dat ze samen het laagste kosten- en energieverbruik per TB bieden.

Er is niet veel bekend over die rit, behalve het feit dat het een 3.5-inch model is dat op de markt wordt gebracht onder de Helioseal-banner.

Het zal gericht zijn op enterprise-class applicaties (Active Archive, Cool-to-cold storage, Cloud Storage, Internet Media) maar HGST heeft niet gezegd wanneer het formeel beschikbaar zal zijn.

Nieuwe 8TB- en 6TB-modellen ook

Het bedrijf introduceerde ook een nieuwe 8TB HDD die deel uitmaakt van een nieuwe drive-familie, de Ultrastar He8, een die zeven platters gebruikt en bijna een kwart minder energie verbruikt dan een 6TB met lucht gevulde harde schijf op slechts 5,1 w (inactief), volgens bij HGST.

HGST zegt dat het een tweede generatie HelioSeal-proces gebruikt (de He6 gebruikte de eerste); het wordt geleverd met een aantal zakelijke functies zoals beveiligd wissen, zelfcodering, 4Kn / 512e-modi en een speciale herbouwde Assist-modus.

De drives hebben een maximale oppervlaktedichtheid van 664 Gbits / ^ inch (voor het 8TB-model) en een onvoorstelbare 128 MB cache. Ze worden geleverd met een garantie van vijf jaar, een MTBF van 2 miljoen uur, een rotatiesnelheid van 7200 RPM, een gemiddelde latentie van 4,16 ms, een gemiddelde zoektijd van 8,5 ms en een aanhoudende overdrachtsnelheid van 205 MBps.

De eerste aandrijving van 1 GB werd geïntroduceerd in 1991, terwijl het eerste 1TB-model begin 2007 arriveerde.

Bekijk onze review van de 6TB Helium drive van HGST