Het lijkt erop dat Apple de draadloze router verlaat, omdat het bedrijf naar verluidt de AirPort-divisie heeft ontbonden en het team heeft herverdeeld over verschillende projecten.

Apple had het afgelopen jaar de divisie draadloze router teruggeschroefd, waardoor de ontheemde technici werkten op andere gebieden zoals Apple TV, Bloomberg rapporteert.

Wat betekent dit voor AirPort-bezitters? Niet veel op dit punt, naast het opschorten van de hoop op een nieuw model van AirPort - waarvan er sinds 2013 geen is geweest, dus die dromen zijn al een tijdje onderuitgezakt.

  • Apple lijkt prioriteit te geven aan de nieuwste MacBook over routers

Nog belangrijker is dat degenen die gewend zijn aan het Apple-hardware-ecosysteem mogelijk een alternatief moeten overwegen voor hun draadloze router, vergelijkbaar met wanneer het bedrijf aankondigde dat het zou .

We hebben contact opgenomen met Apple om te weten te komen of er problemen kunnen zijn voor AirPort-eigenaars in de toekomst, op voorwaarde dat het bedrijf officieel de ondersteuning voor het product verliest. We zullen dit verhaal bijwerken als er zich details ontwikkelen.

Degenen die klagen over het ontbreken van een stijlvolle "slimme" router hoeven niet bang te zijn, zolang ze het niet erg vinden om over te schakelen naar Google. - de goedkopere, eenvoudig te gebruiken weergave van het bedrijf op zijn router - zal naar verwachting 6 december uitkomen.

  • Nadenken over upgraden naar macOS 10.12 Sierra? Lees onze recensie