De iPhone 5 leed onder een aantal batterijproblemen die voldoende zwaar bleken om Apple getroffen klanten te compenseren met een gratis vervangingsschema.

Sommige apparaten hebben plotseling een beperkte levensduur van de batterij of moeten vaker worden opgeladen, zonder waarschuwing.

In maart 2015 verlengde Apple de deadline voor het schema tot eind januari 2016. Die deadline komt nu snel dichterbij en niemand kan na 31 januari profiteren van de regeling.

Haast je naar de winkel

Het schema is echter alleen voor een beperkte groep klanten. Je hebt de iPhone 5 tussen september 2012 en januari 2013 gekocht van Apple.

Je moet de iPhone 5 ook minder dan drie jaar geleden hebben gekocht, wat betekent dat je alleen een vervanging kunt claimen als je deze hebt gekocht tussen 27 januari en 31 januari 2013.

Om uit te vinden of u aan vervanging toe bent, kunt u hier het serienummer van uw iPhone invoeren op de officiële ondersteuningswebsite van Apple.

De kans is groot dat veel mensen de boot hier hebben gemist, en het ziet er niet naar uit dat Apple de regeling opnieuw zal uitbreiden. Als je een vervanger nodig hebt, kun je beter opschieten en zo snel mogelijk naar een Genius-balk brengen.

  • Onze gids voor het gratis vervangen van je iPhone 5-batterij