Amazon brengt zijn gemakkelijke, online winkelervaring naar de automarkt, het bedrijf - hoewel het voorlopig alleen in Italië live gaat, en je bent beperkt tot drie Fiat Chrysler-modellen.

Als u een Italiaan bent met uw oog op de Fiat Panda, de Fiat 500 of de Fiat 500L, dan kunt u gewoon klikken en kopen. Amazon zegt dat het vervolgens contact opneemt met klanten om te vragen naar welk dealerbedrijf ze hun nieuwe motor willen ophalen.

Het is veelbelovend nieuws voor iedereen die een hekel heeft aan de gedachte aan rondrijdende autodealers die op zoek zijn naar een voordelige deal - hoewel het op dit moment niet precies duidelijk is wat voor soort financiële controles en processen u moet doorlopen om daadwerkelijk voor de auto te betalen.

Klik en verzamel

"De tijd is aangebroken om consumenten een nieuwe, efficiëntere en transparantere manier te bieden om een ​​nieuw voertuig te kiezen", zegt Gianluca Italia van Fiat Chrysler enthousiast. Online kopers komen ook in aanmerking voor wat extra kortingen, zegt de autofabrikant.

De grote vraag is of landen buiten Italië dezelfde faciliteit in de nabije toekomst zullen krijgen, en Amazon heeft niet gezegd hoe dan ook. Uiteraard moeten partnerschappen worden aangepakt en moeten wettelijke hindernissen eerst worden overwonnen.

We houden je op de hoogte van de mogelijke uitbreiding van Amazon Auto, maar ondertussen kun je de videoservice van de online verkoper beginnen te bekijken.