Facebook gaat vandaag krachtig de persoonlijke ruimte van LinkedIn in met de aankondiging dat het nieuwe functies zal introduceren die het plaatsen van vacatures en het solliciteren direct op de site mogelijk maken.

In een blog heeft Facebook verklaard dat bedrijven in de VS en Canada vanaf vandaag vacatures kunnen posten die toekomstige werknemers gemakkelijk kunnen vinden op de bedrijfspagina of in de bladwijzer voor nieuwe vacatures..

Volgens Facebook zal het hele proces eenvoudig zijn voor bedrijven, omdat paginabeheerders vacatures kunnen opstellen, applicaties kunnen volgen en rechtstreeks kunnen communiceren met sollicitanten op de Facebook-site..

Jobfeed

Dingen zouden ook eenvoudiger moeten zijn voor aanvragers. In plaats van verschillende sites door te zoeken, is het de bedoeling dat u uw droompositie kunt tegenkomen door eenvoudigweg uw gebruikelijke nieuwsfeed scroll te doen.

Hoewel u ook in staat zult zijn om een ​​meer gerichte zoekopdracht uit te voeren en plaatsingen te vinden in de bladwijzer voor taken en op specifieke pagina's.

Om een ​​baan aan te vragen, klikt u eenvoudig op de knop Nu toepassen en een formulier dat vooraf is ingevuld met alle informatie die u al via uw profiel aan Facebook hebt verstrekt, zal verschijnen voor een snelle en eenvoudige indiening. Om meer gemak toe te voegen, kan het allemaal ook op uw mobiel worden gedaan.

Dit is niet de eerste stap die Facebook heeft genomen in onze werkende leven. Eind vorig jaar lanceerde de socialemediagigant Workplace, een soort kruising tussen Facebook en Slack waarmee mensen verbonden konden blijven en op hun werkplek konden communiceren zonder hun alledaagse Facebook-account te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, deze specifieke functie gebruikt je persoonlijke Facebook-profiel, dus als jouwe je niet echt als een professionele paragon beschildert, adviseren we je om het op te lossen voordat je begint met het aanvragen van iets.

Momenteel is deze functie alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS en Canada, zonder aan te geven wanneer of in andere regio's beschikbaar zal zijn..

  • 8 dingen die je op dit moment van je Facebook-pagina moet verwijderen