Het US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) werkt aan een nieuw project waarbij het gaat om het stimuleren van bepaalde zenuwen in de nek en de hersenen om te versnellen hoe snel een persoon leert.

Het programma, genaamd Targeted Neuroplasticity Training (TNT), onderzoekt synaptische plasticiteit, training van cognitieve vaardigheden en het gebruik van een apparaat dat precieze perifere zenuwen (een deel van het motorische en sensorische zenuwstelsel) kan stimuleren om delen van de hersenen te verbeteren en versterken. aan het leren.

"Recent onderzoek heeft aangetoond dat stimulatie van bepaalde perifere zenuwen, gemakkelijk en pijnloos door de huid kan worden bereikt, gebieden van de hersenen die betrokken zijn bij het leren, activeren", zegt programmamanager Doug Weber van TNT..

"Je kunt denken aan perifere zenuwstimulatie als een manier om de zogenaamde 'kritieke periode' te heropenen wanneer de hersenen meer open en adaptief zijn."

Het bureau is van mening dat dit de opleidingskosten van het ministerie van Defensie kan verlagen en kan worden gebruikt om het leerproces voor cryptografen, taalspecialisten, inlichtingenanalisten en anderen te versnellen..

Zenuw leren

DARPA zal op zoek gaan naar een apparaat om de zenuwen op een niet-invasieve manier te stimuleren, maar het zal ook fundamenteel onderzoek moeten verrichten naar hoe zenuwstimulatie synaptische plasticiteit beïnvloedt, hoe cognitieve vaardigheden leren wordt gereguleerd in de hersenen en hoe veilig te stimuleren dit om het leren te versnellen.

"Dit natuurlijke proces van synaptische plasticiteit is cruciaal voor leren, maar er is nog veel onbekend over de fysiologische mechanismen die perifere zenuwstimulatie koppelen aan verbeterde plasticiteit en leren," legde Weber uit.

"TNT-technologie zal worden ontworpen om perifere zenuwen veilig en precies te moduleren om de plasticiteit op optimale punten in het leerproces te regelen."

DARPA is van plan om volgende maand met voorstellen te beginnen en zal op 8 april in Virginia een dag van indieners organiseren om potentiële deelnemers bekend te maken met wat ze hopen te bereiken met TNT-onderzoek.

  • DARPA ontwikkelt ook implantaten voor het lezen van de geest

Via Newsweek