Internetsnelheden tot 100 Gbit / s in uw huis zijn misschien niet veel langer een fantasie dankzij de nieuwe Li-Fi-achtige technologie die wordt ontwikkeld door een van de meest succesvolle universiteiten van het land.

Een team van de Universiteit van Oxford heeft met succes een systeem ontworpen dat licht van glasvezelkabels ontdoet en het rechtstreeks in de woonkamer brengt om gegevensoverdrachtsnelheden te leveren die ooit een top van 3Tbit / s zouden kunnen bereiken.

Het systeem, dat zich nog in de beginfase bevindt, werkt via een basissysteem dat op het plafond van de kamer is geïnstalleerd en dat vervolgens licht naar de computer projecteert om de gegevens te verzenden en ook in staat is om gegevens te ontvangen die in de andere computer zijn verzonden. richting. Helaas vereist de huidige versie nog steeds een directe zichtlijn, waardoor het onwaarschijnlijk is dat deze snel naar huis zal gaan.

Wi-Fi biedt slechts 7 Gbit / s

Om die vereiste te omzeilen, werkt het team al aan een volg- en locatiesysteem om gebruikers in staat te stellen een laptop op elke locatie in een tafel in dezelfde ruimte als het basisstation te plaatsen en het systeem vervolgens te laten vinden.

In vergelijking met de 3Tbit / s-snelheden die door het Li-fi-achtige aanbod worden geboden, is Wi-Fi momenteel uit op ongeveer 7 Gbit / s en met de honger naar hogere snelheden die waarschijnlijk alleen maar zal doorgaan, zal de glasvezel naar het apparaat een technologie zijn die de komende jaren nog meer naar voren komt.

Via: IEEE

  • Hoe je je wifi-signaal kunt verbeteren