De vooraf geïnstalleerde iPhone- en iPad-software van Apple is mogelijk niet langer beperkt tot het mobiele besturingssysteem, terwijl CEO Tim Cook aangeeft dat er meer apps kunnen springen van iOS 9 naar Android.

Dit is tot nu toe gebeurd met Apple Music eind 2015. Het was een manier om de wateren te testen voor overdracht via aanvullende diensten naar andere platforms, zei Cook tijdens een vergadering in het gemeentehuis, volgens 9to5Mac.

Op dit moment heeft Google 62 apps beschikbaar in de App Store van Apple. Het heeft niet tegengehouden. Apple heeft technisch drie: Apple Music, de Move to iOS-overdrachtstool en Beats Pill+.

Door zijn software verder te ontsluiten, kon Apple meer geld gaan verdienen aan services en niet alleen aan hardware zoals iPhone 6S. De gouden gans glijdt immers in winststijgingen op jaarbasis.

Misschien niet elke app

Cook heeft niet aangegeven welke Apple-apps en -services ooit naar Android kunnen gaan, maar er zijn verschillende belangrijke verdachten die Android-switcher zou willen zien.

Apple investeert zwaar in iCloud als een manier om foto's, documenten en contacten te synchroniseren en te delen, en het heeft lagen betaald voor meer opslagruimte. Het bedrijf verdient ook geld van Apple Pay-transacties.

iMessages op Android zou ook een welkome aanvulling zijn op telefoons met Google-ondersteuning. Het is vervelend om een ​​Nexus 6P of LG G4 te gebruiken en om groepsberichten te verwijderen.

Maar de app voor het vervangen van sms-berichten van Apple is feitelijk een van de redenen waarom de iPhone zo moeilijk te verbreken is. Het gesloten ecosysteem van Apple werkt hier echt goed.

Er kunnen beperkingen zijn in de apps die Apple naar Android brengt, en het kan zijn dat de software klaar is om het via abonnementservices te verdienen..

Dit is allemaal logisch. Apple lijkt op zoek te zijn naar nieuwe bronnen van inkomsten, met geruchten over Apple VR, een Apple Car en een opnieuw ontworpen iPhone 7 en iPhone 5SE in de pijplijn.

  • Heb je Apple's 15 maart event geruchten gehoord??