Natuurlijk, je hebt gehoord van telefoons die je zelf kunt bouwen met modules, zoals Google's Project Ara, maar hoe zit het met een telefoon die op zichzelf staand is??

Het toepasselijk genaamde Self-Assembly Lab bij MIT heeft een mobiele telefoon bedacht die zichzelf samenvoegt, Fast Company-rapporten, een proces dat een revolutie kan veroorzaken in hoe handsets - of wat dan ook - echt worden gemaakt.

In het proces van het lab gaan verschillende telefoononderdelen in een cementmixer-achtige tuimelaar en naarmate de componenten rond worden geslingerd, vormen ze uiteindelijk functionele apparaten.

Krediet: snel bedrijf

Er is echt geen magie: de componenten hebben lock-en-key-mechanismen en magneten die alleen onderdelen toestaan ​​die bij elkaar horen te blijven hangen. Self-Assembly Lab Co-directeur Skylar Tibbits vertelt Fast Company dat alle stukken er zijn om het proces op te schalen voor massaproductie.

Ja, het ontwerp van de telefoon geeft een hele nieuwe betekenis aan "ruw en tuimelig", maar de implicaties hier liggen bij de productie. Het kan verder automatiseren hoe telefoons worden gemaakt en bedrijven kunnen sorteerders gebruiken die al componenten doorzoeken om handsets op te zetten..

Bovendien zou dit kunnen leiden tot ultieme ontwerpvrijheid - telefoons die zichzelf kunnen bouwen, kunnen in zoveel maten en vormen worden geleverd als de onderdelen toestaan, waardoor unieke handsets voor gebruikers van hetzelfde materiaal worden gemaakt.

Zoals met veel banen die door machines worden overgenomen, zou het proces van MIT helaas leiden tot mensen die hun werk verliezen. Het kan echter bedrijven geld besparen, wat de kosten van telefoons voor consumenten zou kunnen drukken.

Zelfassemblerende telefoons bevinden zich nog in de beginfase, maar we zullen zien of de trend ooit aanslaat.

  • Android 7 Nougat is nu verkrijgbaar!

Topbeeldtegoed: Snel bedrijf