3D Touch was de headline-functie op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus met als doel om de manier waarop je met je telefoon omgaat te veranderen en je meer opties te geven - en het nieuwste patent van Apple suggereert dat het verder wil gaan.

Volgens een patent dat in maart 2015 is ingediend, onderzoekt Apple technologie waarmee je je telefoon kunt bedienen zonder dat je het scherm hoeft aan te raken.

Het zou de fotodiodes in uw scherm en andere hardware voor nabijheidssensoren gebruiken om zweefbewegingen te detecteren.

Het volgende niveau

De sensoren in het LCD-scherm werken waarschijnlijk ook in samenwerking met nabijheidssensoren aan de telefoon om te combineren en te kunnen zien wanneer een vinger, of je palm, over het scherm zweeft..

Vanaf daar kan het worden beperkt tot waar u wilt communiceren en bedoelen dat u functionaliteit kunt krijgen zonder op een knop te tikken.

De mogelijkheden met deze technologie zijn groots. Hiermee kunt u het scherm bedienen, een nieuwe ingang bieden voor gaming en het zou waarschijnlijk zelfs betekenen dat de telefoon de IR-nabijheidssensor kan verliezen die hij gebruikt om uw hoofd te detecteren tijdens een telefoongesprek.

Het lijkt allemaal een beetje op Air View op de Samsung Galaxy S4, die je tijdens het aanzetten toestaat om bepaalde functies te bedienen door je vinger een halve centimeter van het scherm af te hangen. Maar dat bleek allemaal tamelijk nutteloos en maakte geen rendement op de Samsung Galaxy S6.

Als deze functie zijn weg naar de iPhone 7 vindt, zal het even wennen zijn.

Heel vaak hangen we onze vinger op het iPhone-display wanneer we lezen of zoeken naar welke app we moeten openen - dat is misschien niet mogelijk met deze nieuwe technologie. 3D Touch had een soortgelijk probleem toen het voor het eerst werd gelanceerd, omdat mensen niet gewend waren aan het verschijnen van de functie na een harde druk op de knop.

Aangezien het patent pas in het begin van 2015 is geïntroduceerd, verwachten we dat de technologie zijn weg niet vindt naar de iPhone 7, die in september van dit jaar wordt verwacht.

Maar misschien is het in de komende jaren klaar voor de iPhone 7S of iPhone 8 - en dat is alleen als Apple het goedvindt de technologie na de ontwikkeling te gebruiken.

  • Alle geruchten van de iPhone 7 tot nu toe

Via Apple Insider