Een van de grote nieuwe functies op de Apple Watch 4 is een ECG (elektrocardiogram) die je hartritme kan controleren en mogelijk atriale fibrillatie kan detecteren, maar als je buiten de VS woont, is het een functie waar je misschien al lange tijd geen toegang toe hebt - als ooit.

Dat komt omdat Apple's ECG-technologie tot nu toe alleen in de VS is goedgekeurd, dus het bedrijf zal goedkeuring in andere landen moeten zoeken voordat de ECG-functie in hen kan worden ingeschakeld.

Dat kost tijd - in feite heeft 9to5Mac met het geneesmiddelenregistratiebureau (MHRA) in het VK over het proces gesproken en geleerd dat hoewel Apple al een klinisch onderzoek heeft uitgevoerd om de technologie te testen, het mogelijk opnieuw moet worden uitgevoerd voer het uit om daar goedkeuring te krijgen, want de MHRA moet 60 dagen voordat het onderzoek wordt gestart op de hoogte worden gesteld, wat niet het geval was.

Dat, plus andere hoepels waar Apple doorheen moet springen, zou kunnen betekenen dat het maanden of zelfs jaren duurt voordat de ECG-functie van de Apple Watch 4 in het VK is ingeschakeld, ervan uitgaande dat het helemaal is goedgekeurd.

Maar dat is maar één regio - Apple zal ook toezichthouders in alle andere delen van de wereld moeten helpen, waarin ze hoopt de functie in te schakelen.

EU tot redding

Er is echter veelbelovend nieuws, zoals in een interview met Heise.de, beweerde een Duitse cardioloog dat certificering in Duitsland zou kunnen komen “relatief snel”, en als het daar wordt goedgekeurd, dan zou het ook in de rest van de EU worden goedgekeurd.

Dat kan natuurlijk al dan niet het VK helpen, afhankelijk van de vraag of de goedkeuring vóór de Brexit komt.

Maar waar je ook bent in de wereld (behalve de VS), we zouden er niet op rekenen dat je je hartritme met een Apple Watch 4 snel kunt meten.

  • Zet uw Apple Watch aan met de beste apps

Via GSMArena