Microsoft veroorzaakt mogelijk meer kwaad dan goed voor Windows met de nieuwste wijziging in het programma "Get Windows 10".

Nu, in een andere draai, ontdekte PC World dat het proberen om de nieuw ontworpen pop-up voor het programma te sluiten - door op het rode kruispictogram in de rechterbovenhoek van de doos te klikken - wordt beschouwd als toestemming voor de Windows 10-upgrade.

De download is nu gecategoriseerd als een "aanbevolen update" van Microsoft, wat betekent dat pc's die zijn geconfigureerd om standaard aanbevolen updates te accepteren, deze ook zullen hebben geïnstalleerd als de doos is gesloten.

De pop-up heeft echter wel een duidelijke link als gebruikers het upgrade-schema willen wijzigen of de geplande upgrade willen annuleren.

Een upgrade te ver?

Dit heeft begrijpelijkerwijs geleid tot frustratie en verwarring bij Windows 7- en Windows 8.1-gebruikers, waarbij zelfs de meest betrouwbare Windows-fans moeite hebben om de nieuwste zet van Microsoft te verdedigen.

Het bedrijf is beschuldigd van het forceren van Windows 10 om het aantal te verhogen. Zijn CEO, Satya Nadella, heeft zich gecommitteerd om tegen april 2018 een miljard apparaten met het besturingssysteem te laten draaien en gezien de huidige status van Windows 10 Mobile kunnen dergelijke tactieken Microsoft helpen dat doel te bereiken.

Microsoft heeft sindsdien de volgende verklaring afgegeven:

"Zoals we in oktober deelden, heeft Microsoft klanten die de upgrade naar Windows 10 hebben ontvangen als een 'optionele' (en nu 'aanbevolen') update geholpen bij het plannen van hun upgrade. De planningsinterface die klanten zien, begon op 1 februari 2016, en is in de loop van de tijd geëvolueerd op basis van feedback van klanten. Nadat de upgrade van een klant is gepland, ontvangen deze een melding waarin staat wanneer de upgrade is gepland, met opties om opnieuw te plannen of te annuleren als ze dat willen. upgraden op de aangegeven tijd, ze kunnen op 'OK' klikken of de melding sluiten zonder verdere actie te hoeven uitvoeren. '

  • Bekijk onze review van Windows 10