De onthulling door Google Home van Google Home, een slim apparaat dat een kunstmatige intelligentie in een luidspreker insluit, heeft velen zich afgevraagd wanneer Apple een eigen Amazon Echo-kloon zal aankondigen.

Nou, als een bron in de buurt van VentureBeat klopt, is dat apparaat al in de huizen van honderdduizenden mensen.

"Ze willen dat Apple TV gewoon het centrum van alles is", vertelde de bron aan VentureBeat. Ze zijn de leidinggevenden bij het eerder genoemde bedrijf Cupertino.

Waar de bron onduidelijk over is, is of de betreffende Apple TV, degene die vragen kan beantwoorden, je dagelijkse schema in kaart brengt en muziek op commando afspeelt, nieuwe hardware is of een update die naar het bestaande streamingapparaat komt.

Hoewel we verwachtten dat een of ander slim apparaat thuis zou worden getoond bij de aanstaande WWDC 2016-keynote van het bedrijf, is het integreren van Siri in Apple TV een logische zet.

Apple heeft de afgelopen paar maanden verschillende software-updates voor tvOS uitgebracht, waarvan vele de functionaliteit van Siri aanzienlijk hebben uitgebreid, waardoor ze naast de winkelpuien van film en tv in de App Store kon zoeken.

Toegegeven, Apple is misschien beter bij het ontwikkelen van een zelfstandig apparaat, vergelijkbaar met de Echo en Home. Het is duidelijk dat de microfoon in de afstandsbediening gebruikers in staat zou stellen Siri te bellen als ze deze vasthouden, maar dat is een veel beperktere mogelijkheid dan de Echo en Home, die vanaf elke plek in de kamer met spraak kunnen worden geactiveerd..

Een opvolger van de Apple TV lijkt een beetje ... preventief, omdat de nieuwste hardware-iteratie nog niet bijna voltooid is. Hoewel de telefoons van Apple mogelijk op het jaarlijkse releaseschema staan, moest de Apple TV in het verleden twee tot drie jaar tussen iteraties wachten..

Toch is dit misschien wat Apple altijd al had gepland. Door een microfoon in de afstandsbediening te integreren, heeft Apple zichzelf een schat aan potentiële nieuwe functies geschonken die zouden kunnen ontstaan ​​via software-updates.

  • We plaatsen Google Home vs Amazon Echo