NASA heeft enkele van de kleurenafbeeldingen met de hoogste resolutie van Pluto van New Horizons vrijgegeven, om ons een verbluffende blik op de dwergplaneet te geven.

In de bovenstaande afbeelding, die deel uitmaakt van een groter zwad, zijn kleurdetails toegevoegd met behulp van de groothoeklens Ralph / Multispectral Visual Imaging Camera van New Horizons.

"De oppervlaktekleuren van Pluto zijn in deze weergave verbeterd om subtiele details in een regenboog van bleke blauwtinten, geel, oranje en dieprood te onthullen," legde NASA uit.

"Veel landvormen hebben hun eigen kleuren en vertellen een wonderbaarlijk complex geologisch en klimatologisch verhaal dat we nog maar net begonnen te decoderen."

In de afbeelding hierboven lijkt het bijna alsof je naar de Star Wars-planeet kijkt, Tatooine, zoals in de hele hoge resolutie-strook, die je hier kunt zien, kun je gebieden zien die op duinen lijken, en wat NASA zegt een oudere kustlijn van een krimpend gletsjerijsmeer, en gebroken ijsbergen met steile kliffen.

NASA heeft ook een afbeelding van Pluto vrijgegeven, die zegt dat het er meer uitziet als boomschors of drakenschubben dan geologie.

"Het is een uniek en verwarrend landschap dat zich over honderden kilometers uitstrekt", zegt William McKinnon, de plaatsvervangend leider van de geologie, geofysica en beeldvorming van New Horizons.

U kunt meer van de afbeeldingen op de NASA-site bekijken en we verwachten dat er in de komende weken meer hoge resolutiebeelden van Pluto zullen verschijnen.

  • NASA heeft vorige week een video uitgebracht waarmee je op een luchtreis door Pluto kunt gaan

Afbeeldingscredits: NASA / JHUAPL / SwRI