De iPad Pro is vorige week in de verkoop gegaan en naarmate mensen hun handschoen op het apparaat hebben gekregen, zijn er onvermijdelijk problemen op de ondersteuningsforums van Apple en elders online geweest.

Dus wat hebben de belangrijkste beef early adopters gevonden met de gigantische tablet van Cupertino? Zeker een van de grootste problemen lijkt te zijn dat de nieuwe iPad naar verluidt zichzelf afsluit terwijl hij bezig is met opladen.

Ubergizmo zag klachten over de supportgemeenschap van Apple, waarbij meerdere iPad Pro-bezitters zeiden dat ze het apparaat aan het opladen waren en vervolgens terug naar hun tablet kwamen om het helemaal dood en niet-reagerend te vinden - het neemt vervolgens een harde reset om te brengen het komt weer tot leven, wat velen frustrerend maakt.

Sommige mensen lijken te vinden dat deze glitch zich voordoet wanneer ze hun lei slechts enkele minuten hebben opgeladen, terwijl anderen hebben gezegd dat het gebeurt na een uur of langer opladen (of bij opladen gedurende de nacht).

iOS 9.2 beta-fix?

Uitschakelen van de oplader lijkt volgens één gebruiker geen enkel verschil te hebben gemaakt - blijkbaar is dit dus een softwareprobleem. Die theorie wordt verder ondersteund door het feit dat sommige iPad Pro-gebruikers beweren dat het installeren van iOS 9.2 beta 3 het probleem op hun tablets heeft opgelost.

Gebruiker K1ckdapro gepost: "Tweede nacht van volledig opladen van mijn iPad op 9.2 beta - geen bevriezing. Het lijkt erop dat 9.2 het echt heeft opgelost! Probeer het jongens, tot nu toe vond ik geen vervelende bugs in de bèta, het werkt zoals het hoort!"

Dus hopelijk moeten we de achterkant van dit probleem zien wanneer iOS 9.2 volledig wordt uitgebracht, zo niet eerder.

In de tussentijd heeft een andere gebruiker (dr. Bgh), voor degenen die niet willen puinhoop maken met bètasoftware, geadviseerd dat als je de tablet voor het opladen afsluit met een nachtelijke lading, deze de volgende ochtend zonder problemen hard opstart reset vereist.

Natuurlijk zijn dit anekdotische oplossingen, dus je kilometers kunnen variëren als je ze probeert. In ieder geval moeten we hopelijk iets officieels van Apple horen over dit probleem dat al te lang aan de orde wordt gesteld.

  • iPad Pro overtreft laptops in benchmarks, waaronder enkele Apple MacBooks