South Park-loyalisten zullen zich er perfect van bewust zijn dat Trey Parker en Matt Stone niet te vriendelijk zijn voor censuur, maar dit keer is het uitgeverij Ubisoft voor videogames en niet voor televisienetwerken Comedy Central die de inmenging doet.

De aankomende RPG-game, South Park: The Stick of Truth, arriveert op 7 maart op de PS3 en Xbox 360 in Europa, maar met een reeks geanimeerde scènes verwijderd. De pc-versie blijft ongecensureerd.

BT.com heeft documentatie ontvangen waarin de rapporten worden verklaard dat: "7 scènes van ongeveer 20 seconden elk worden gecensureerd in de EMEA-consoleversies van South Park: The Stick of Truth." Het besluit om deze inhoud uit het spel te verwijderen, is gemaakt door Ubisoft EMEA. "

Die cut-scenes zijn onder andere twee minispellen met tekens die abortussen ontvangen en maar liefst vijf minigames waarbij anale sondes worden uitgevoerd.

Zwaar overgeleverd

In plaats van de filmscènes, die ook in de Australische versie zijn uitgegumpt, verschijnt tekst geschreven door Parker en Stone om de actie te beschrijven.

De censuur, die een "marktbeslissing" was van Ubisoft, komt ondanks het feit dat de game door PEGI een 18 rating kreeg.

Zijn de bezuinigingen het werk van hardhandige censoren of doen abortus en anale sondes geen plaats in onze videogames? Laat ons je mening weten in de comments hieronder.

Via Videogamer