Zonder twijfel, een van de leukste dingen om te doen met een stem-assistent is controle-elementen van uw huis. Of dat nu je Philips Hue-lampjes rood laat branden of je Fire TV aanstuurt met Alexa.

Maar stel je voor dat je je mond niet eens hoeft te openen. Als je alleen naar je lichten zou kunnen wijzen en ze zouden uitzetten, of een gebaar naar je tv maken om het volume te laten opduiken.

Welnu, dat is misschien wel een realiteit dankzij de startup Piccolo. Het werkt momenteel aan een 'Vision Assistant' die je huis bestuurt met behulp van camera's en een algoritme dat specifieke gebarenopdrachten kan detecteren.

Een huis vol met camera's

Nu is dit allemaal nog heel vroeg in de ontwikkelingsstadia (de oprichters zijn van plan binnenkort een crowdfunding-ronde te starten), maar het roept wel een interessante propositie op in de slimme thuismarkt.

Nu Google Nest heeft overgenomen en Amazon Ring heeft gekocht, hebben de grote bedrijven op de markt voor stemassistenten al camera's die ze in huis kunnen zetten als dit een gebied was waar ze in expandeerden.

En het gaat niet voorbij aan de mogelijkheden. Lighthouse gebruikt al gebarenopdrachten en Nest IQ beveiligingscamera's kunnen personen herkennen aan hun gezicht.

Er zit een vrij dunne lijn tussen dat en de Google-assistent die je op je Nest Cam kan zien en je specifieke gebaren kent. Of mensen hun huizen met (mogelijk hackbare) camera's willen vullen, is een andere zaak.

  • Via TechCrunch
  • Wil je nog meer cool camera-nieuws? Uitchecken: Gezichtsherkenning zou een revolutie teweeg kunnen brengen door een nieuw algoritme voor het elimineren van licht