De meeste smartphones worden bestuurd door op hun scherm te tikken of te vegen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk of zelfs mogelijk, als u bijvoorbeeld uw handen vol hebt of handschoenen draagt.

Spraakbesturing zoals Google Assistent is een alternatief, maar in een lawaaierige omgeving of een omgeving waar andere mensen last van uw stem hebben, is ook dat niet ideaal. Daarom hebben onderzoekers een derde optie bedacht.

Lees meer: ​​FlashVPN Gratis VPN-proxy

Zoals je waarschijnlijk hebt verzameld, is die derde optie het gebruik van je gezicht. EarFieldSensing (EarFS), ontwikkeld door het Fraunhofer Institute for Computer Graphics Research IGD in Rostock, Duitsland, is een oordop die de vervormingen en spierstromen van de gehoorgang meet die optreden tijdens beweging van het gezicht.

Blijkbaar is het gevoelig genoeg om zelfs de kleinste bewegingen van het gezicht of hoofd te meten, maar wordt het niet weggegooid door andere lichaamsbewegingen, zoals veroorzaakt door het lopen.

Geen handen, geen stem, allemaal gezicht

Omdat EarFS zo gevoelig is, kan het een groot aantal gebaren herkennen, die elk kunnen worden gebruikt als een vorm van smartphone-interactie, waardoor gebruikers bijvoorbeeld het afspelen van muziek kunnen regelen of oproepen kunnen beantwoorden zonder hun telefoon aan te raken of zelfs te bekijken. En omdat het gewoon een oordopje is, is hij discreet en comfortabel om te dragen.

Het kan ook verder gaan, bijvoorbeeld door vermoeidheid op te nemen, waardoor bestuurders kunnen worden gewaarschuwd dat ze misschien een pauze moeten nemen en zelfs in de medische wereld kunnen worden gebruikt om mensen met het locked-in syndroom te helpen computers te bedienen.

EarFS is nog niet gecommercialiseerd, maar het of iets dergelijks kan uiteindelijk zijn, dus je kunt op een dag in staat zijn om een ​​oproep te beantwoorden met een glimlach.

  • Er zijn veel andere manieren waarop we onze telefoons mogelijk in de toekomst kunnen besturen

Via Phys.org